Prejsť na obsah

Pes bez dozoru útočil

Dňa 01. 02. 2017 v ranných hodinách hliadka Mestskej polície Košice stanica Ťahanovce (MsP) počas hliadkovej činnosti na ulici Juhoslovanskej zistila voľne sa pohybujúceho psa veľkého vzrastu /pravdepodobne rasy kaukazsky ovčiak/. Na miesto bola prostredníctvom Operačného pracoviska Mestskej polície Košice privolaná asanačná služba k jeho odchytu.

Náhle bezdôvodne uvedený pes napadol okoloidúceho psa /pravdepodobne kokeršpaniel/, ktorého viedla mladá žena a ktorá sa svojho psa snažila ochrániť aj tým, že ho priľahla. Napriek tomu sa útočiaci pes zahryzol do svojej obete. Príslušníkom MsP sa psov podarilo oddeliť tak, že jeden ťahal útočiaceho holými rukami a druhý voči nemu použil služobný obušok. Následne útočiaceho psa priviazali opaskom z nohavíc k stĺpiku dopravnej značky až do príchodu asanačnej služby.

Na miesto sa dostavila ďalšia osoba, ktorá uviedla, že s poraneným psom ide ihneď na ošetrenie. Mladá žena uviedla, že nemá žiadne zranenia a po ošetrení jej psa sa dostaví na stanicu MsP k podaniu oznámenia. Šetrením príslušníkov MsP bol zistený súčasný majiteľ útočiaceho psa, ktorý je podozrivý z nedodržania zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov.