Prejsť na obsah

Zamestnanci mesta natreli v košickej ZOO vyše desať kilometrov oplotenia

Zveľadenie košickej zoologickej záhrady bolo hlavným cieľom zatiaľ rekordného počtu takmer tristo zamestnancov Magistrátu mesta Košice a mestských podnikov, ktorí sa zapojili aj v tomto roku do najväčšieho dobrovoľníckeho podujatia v SR „Naše mesto". Kým mottom podujatia, ktoré na Slovensku organizuje každý rok Nadácia Pontis bolo: Dnes mám rande s naším mestom, zamestnanci mesta Košice išli do ZOO s heslom: štetec do ruky!

Podľa informácií z vedenia košickej ZOO, po zosumarizovaní niekoľko hodín trvajúcej aktivity vysvitlo, že jej výsledkom bol ďalší rekord v doterajších ročníkoch akcie „Naše mesto, v ktorých sa zamestnanci mesta angažovali. V piatok (9. 6. 2017) natreli farbami oplotenia a zábradlia chovných zariadení málp hnedých, žuravov kráľovských, emu hnedých, kôz a oviec kamerunských, lám alpaka, lám huanako a nandu pampových, kôz walliských, oviec karakulských, uhorského stepného dobytka, tiav dvojhrbých, zebu, zebier Chapmanových, vodárok červených, a zábradlie pri reštaurácii Gazdovský dvor. Navyše, niektorí dobrovoľníci sa podieľali aj na stavbe stanového mestečka, ktoré je každý rok využívané v rámci čoraz viac obľúbenej akcie „Noc v ZOO". 

Celkovo dobrovoľníci rozdelení do 15 tímov (lev, tiger, žako, zubor, surikata, malpa a iné) natreli farbami za tri hodiny práce v ZOO neuveriteľných 10 560 dĺžkových metrov zábradlia a oplotení chovných zariadení pre zvieratká.