Prejsť na obsah

Mesto Košice dnes (10. 10. 2018) spúšťa skúšobnú (beta) verziu nového webového portálu mesta

Nové a moderné webové sídlo pripravilo Mesto Košice v spolupráci s dodávateľom - spoločnosťou ANTIK Telecom s. r. o.. Užívateľom ponúka prehľadnú štruktúru a obsah, moderný a nadčasový dizajn, novú koncepciu štruktúry webu bez rušivých elementov (napr. bannery po stranách webu), pričom sa ale zachovali dôležité odkazy na viditeľných miestach. Taktiež ponúka responzívny dizajn potrebný pre súčasné mobilné a smart zariadenia, plnú podporu video obsahu (implementované videá priamo v článkoch a na indexe webu v mozaike), veľkú prehľadnú mozaiku dôležitých udalostí na titulnej stránke, nové fulltextové vyhľadávanie v kompletne celom obsahu webu a ďalšie moderné riešenia. 

„Pôvodný web mesta už technologicky ani dizajnovo nezodpovedá požiadavkám súčasnosti. Jeho dizajn sa menil naposledy v roku 2012. Preto bolo potrebné vytvorenie nového webového sídla mesta. Verím, že návštevníci mestskej internetovej stránky si budú jej vzhľad pochvaľovať a užívateľský komfort sa v práci s ňou významne zvýši," hovorí námestník primátora mesta Košice Martin Petruško. 

Náklady na vytvorenie nového portálu sú 14 tisíc €, nový dizajn stál 3 tisíc €. Práce na jeho vytvorení trvali dva roky. Súčasťou dodaného riešenia je nová, verejne dostupná webová stránka mesta Košice a redakčný systém, ktorý obsahuje desať modulov pre správu obsahu webovej stránky a podporu interných procesov mesta, vrátane publikovania dokumentov samosprávy.

Dnes bola spustená skúšobná (beta) verzia nového webu, ktorá v súčasnosti funguje na princípe nočného importu článkov z pôvodného webu, takže všetky aktuálne články majú oneskorenie o jeden deň. Súčasne prebieha kontrola statického obsahu a jeho dopĺňanie. Predpokladané spustenie do ostrej prevádzky je koncom novembra 2018. Beta verzia je dostupná na https://beta.kosice.sk Podnety, týkajúce sa nového webového sídla, môžu záujemcovia posielať na e-mailovú adresu webmaster@kosice.sk.