Prejsť na obsah

Vianočný stromček si môžete požičať

Vianočné sviatky sa nezadržateľne blížia a s nimi prichádza čas príprav na všetko potrebné pre nezabudnuteľné sviatočné chvíle. Jednou z milých povinností je nepochybne výber vianočného stromčeka. Ak si tú pravú sviatočnú atmosféru bez živého stromčeka nedokážete predstaviť a záleží vám na ochrane prírody, je tu nová možnosť ako si dopriať voňavé vianočné potešenie a nezaťažiť pritom životné prostredie.

Jedličku, smrek či borovicu už nemusíte kupovať. Správa mestskej zelene v Košiciach totiž prichádza s novinkou v podobe prenájmu vianočných stromčekov. Okrem širokého sortimentu tradičných rezaných stromčekov, okrasných drevín a krovín ponúka v predvianočnom období tiež vianočné stromčeky v kontajneroch, ktoré si môžete na sviatky prenajať. Typ i veľkosť stromčeka, aká vám vyhovuje, si zvolíte z pohodlia vášho domova. Starosti nebudete mať ani s prepravou, o ktorú sa postará Správa mestskej zelene. Vybraný stromček vám privezú domov a následne zabezpečia aj jeho odvoz.

Po sviatkoch tak stromčeky neskončia pri kontajneroch, ale sa vrátia do svojho prirodzeného prostredia, aby zasa o rok priniesli radosť a tradičnú vianočnú atmosféru opäť. Ponuku vianočných stromčekov v kontajneri a podmienky ich prenájmu nájdete na stránke www.vianocnestromceky.smsz.sk .