Prejsť na obsah

Dajte nám vedieť o problémoch v meste prostredníctvom mobilnej aplikácie

Pár mesiacov po tom, ako boli Košice vyhodnotené spoločnosťou Transparency International za jedno z najtranspartenjších miest na Slovensku, prichádzame s ďalším krokom smerom k otvorenej a efektívnej komunikácii s občanmi, tentoraz s využitím moderných technológií. Vďaka mobilnej aplikácii City Monitor sa Košičania budú môcť aktívne spolupodieľať na zlepšení života v našom meste.

Nová aplikácia, ktorú si môže občan stiahnuť do svojho mobilného telefónu, umožní upozorniť kompetentných zamestnancov magistrátu na havarijné stavy, poruchy, či iné udalosti, vyžadujúce si nápravu. Hlásenie občana, s podrobnou kategorizáciou problému, sa po zosynchronizovaní údajov dostane priamo k príslušným odborným oddeleniam a referátom, čím sa predíde zbytočným a často zdĺhavým administratívnym úkonom. Poskytuje presnú lokalizáciu nahlásenej poruchy, čo zabezpečí flexibilné reagovanie na vzniknutú situáciu. Aplikácia sa inštaluje z jednotlivých obchodov pre Android je to Google Play a pre iPhone je to App Store. V nich je potrebné vyhľadať aplikáciu City Monitor a nechať si ju nainštalovať na mobilné zariadenie. Pri spustení je nutné zadať základné informácie pre nastavenie systému a potom postupovať podľa pokynov na obrazovke.
Aplikácia City Monitor sa skladá z dvoch častí, mobilnej a webovej. Mobilná časť poskytuje občanovi možnosť nahlásenia poruchy a nežiaducich stavov priamo z mobilného telefónu, pričom môže priložiť aj fotodokumentáciu, komentár a zároveň sledovať stav zmien v procese riešenia.
Na druhej strane vďaka webovej časti bude samospráve transparentne komunikovať a spravovať prichádzajúce hlásenia, viesť evidenciu, kontrolovať postup prác pri likvidácii poruchových stavov i spätnú väzbu od občanov. „Máme záujem o dynamický rozvoj, zvyšujúci transparentnosť a kvalitu života, preto vítam všetky efektívne postupy, ktoré umožnia občanom spolupodieľať sa na chode nášho mesta a zároveň vylepšia našu vzájomnú komunikáciu. Práve moderné technológie sú dobrým prostriedkom pri napĺňaní toho cieľa," zhodnotil zavedenie novej mobilnej aplikácie primátor Richard Raši.

Dalšie informácie nájdete na http://citymonitor.sk/