Prejsť na obsah

VSE CITY RUN 2014

Už sme si zvykli, že májové oslavy Dňa mesta Košice tradične dotvára i obľúbený celodenný VSE CITY RUN. Nebude tomu inak ani v roku 2014, keď v utorok 6. mája po celodennom nonstop úsilí na bežeckom páse, v snahe zdolať čo najviac kilometrov, opäť vybehnú do ulíc mesta malí i veľkí športovci stotožňujúci sa s jeho hlavnou myšlienkou. Tá je obsiahnutá v samotnom motte podujatia "Vyhráva jeden, pomáha každý". Nesúťažný charitatívny beh je v tomto roku zameraný na podporu projektov MUDr. Petra Krcha PhD. a jeho tímu, v ktorých ide o život a zdravie predčasne narodených detí a kriticky chorých donosených novorodencov.

Nezisková organizácia Novorodenec.sk, kumuluje takúto pomoc už od roku 1997 pre Kliniku neonatológie Lekárskej fakulty UPJŠ a DFN v Košiciach. Vďaka zakúpeným prístrojom dostali šancu na prežitie i novorodenci s komplikáciami, ktoré boli pred časom ešte neriešiteľné. Výnos z VSE CITY RUN 2014 bude použitý na zakúpenie ďalšieho prístroja pre celotelovú hypotermiu, ktorý bude slúžiť pre spádovú oblasť Košického a Prešovského kraja s 1,5 mil. obyvateľov.

Pre všetkých športuchtivých, ale aj okoloidúcich Košičanov pripravili organizátori na Dolnej bráne i v uliciach mesta zaujímavý celodenný program:

10:00 I Začiatok benefičného nonstop behu na páse
10:30 I MINI VSE CITY RUN a ATLETIKA HROU - súťaže pre žiakov košických škôl
14:00 I Otvorenie registrácie pre účastníkov
14:00 I JUMPING® SHOW – cvičenie a zábava s jumping inštruktormi
15:30 I Hudobné vystúpenie skupiny CHIKI LIKI TU - A
16:30 I Štart VSE CITY RUN - PRECHÁDZKA
16:35 I Prezentácia osobností, rozhovory, autogramiáda
17:00 I Štart VSE CITY RUN – masový beh historickým centrom Košíc
17:45 I Tombola pre všetkých účastníkov VSE CITY RUN
18:00 I Ukončenie nonstop benefičného behu na páse a vyhlásenie výsledkov
18:05 I Odovzdanie charitatívneho daru
18:10 I Hudobná rozlúčka so skupinou CHIKI LIKI TU - A

On-line registráciu a aktuálne informácie nájdete na www.cityrun.sk .