Prejsť na obsah

Primátor mesta prijal košických Majstrov SR vo florbale

V Historickej radnici na Hlavnej 59 prijal včera popoludní primátor mesta Košice Richard Raši úspešný tím košických florbalistov (halový kolektívny šport podoný pozemnému hokeju) FbO Florko Košice totiž vyhral v apríli tohto roka v rámci florbalovej Salming extraligy prvý titul v klubovej histórii a stal sa Majstrom Slovenskej republiky. Desaťročné pôsobenie na florbalovom poli tak oslávili Košičania najlepším možným spôsobom. V klubovej vitríne im totiž pribudla majstrovská trofej za vôbec 1. titul po 10 rokoch na východe Slovenska.

„Vitajte majstri Salming Extraligy 2013/2014, vitajte najlepší florbalisti na Slovensku," prihovoril sa úspešným športovcom primátor. „Blahoželám vám k získaniu historicky prvého titulu Majstra Slovenskej republiky, urobili ste ním nám Košičanom veľkú radosť. Košice sú totiž nielen mestom bohatej histórie, rozvinutého priemyslu, kultúry a vzdelanosti, ale aj mestom športu, výborných športovcov i fanúšikov. Boli ste najlepší zo všetkých dvanástich družstiev v dlhodobej časti, ktorú ste vyhrali s náskokom a svoju dominanciu ste potvrdili aj v play-off, takže zisk prvého titulu pre FLORKO KOŠICE je určite zaslúžený."

Keďže o florbale sa vie toho nielen v Košiciach, ale i na celom Slovensku dosť málo, primátor bol zvedavý, koľko športovcov sa florbalu venuje, ako si stojí Slovensko na medzinárodnom fóre. Zaujímal ho i vývoj tohto športového odvetvia a čo všetko môže Mesto Košice urobiť preto, aby aj metropola východu mohla privítať špičkových európskych či svetových florbalistov, ktorí by ešte viac nejakým prestížnym turnajom spopularizovali tento šport medzi Košičanmi.

Športový klub Blakot Košice – FbO Florko Košice je občianskym združením, ktoré združuje širokú verejnosť priateľov florbalu v Košiciach a okolí. Pravidelným prispievateľom klubu je Mesto Košice, ktoré každý rok prispieva na činnosť klubu v rámci programu „Fond rozvoja mládežníckeho športu."