Prejsť na obsah

Spolu „Za čisté Košice“

Všetci ľudia, ktorým záleží na čistejších a krajších Košiciach sú srdečne vítaní na júlovom upratovaní. Kultúrna asociácia Nová Akropolis organizuje po sérií vydarených ekologických aktivít (Lesopark na Furči, Borovicový háj)opätovné čistenie lokality nad Popradskou ulicou a stromového porastu pod Wuppertalskou. Zapojiť sa môžu všetci dobrovoľníci, ktorým nie je pomoc prírode cudzia a ktorí chcú urobiť správnu vec.

„Ako medzinárodná organizácia venujúca sa filozofii, kultúre a dobrovoľníctvu vychádzame z myšlienky, že vzťah človeka a prírody je vzájomný a rovnako ako príroda pomáha človeku, človek by mal pomáhať jej. Preto pravidelne organizujeme na celom svete rôzne ekologické aktivity," objasnila ciele celej akcie vedúca filiálky Novej Akropolis v Košiciach, Marika Mihálová.

Čistenie je naplánované na poslednú júlovú sobotu (26.7.2014) od 10:00 do 18:00. Bude zamerané na odstránenie odpadkov, obalov, fliaš, či iných pozostatkov, ktoré do prírody nepatria. Účastníci budú mať k dispozícií igelitové vrecia aj rukavice na vstupe do parkov od zastávky Hodonínska, Diamantová (71,72). Zabezpečené je i náradie a veľkokapacitné kontajnery. Odmenou bude dobrý pocit z vykonanej práce, z nezištnej spolupráce a deň strávený na čerstvom vzduchu.

Aktivitu ocenil i primátor Richard Raši: „Takéto ekologické akcie, ktoré pomáhajú urobiť naše mesto krajším, podporujem s veľkým nadšením. Som hrdý na každého občana, ktorý svojou činnosťou prispieva k čistote Košíc."

Akcia sa koná pod záštitou primátora mesta Košice, s podporou mestskej časti Košice- Západ a Magistrátu mesta Košice.