Prejsť na obsah

Na Alpinke odštartuje 3. ročník „6-hodinovej zábavičky aj na bicykli“

Veľmi obľúbené podujatie, ktoré si získava čoraz viac priaznivcov organizuje už tradične v spolupráci s mestom Košice a ďalšími partnermi, občianske združenie ŠK HSC Košice. Podľa koordinátora projektu Ladislava Habinu, cieľom podujatia je najmä pohyb v lese na čerstvom vzduchu, stretnutia účastníkov akcie s kamarátmi, pritom sa i dobre najesť, napiť, vyskúšať si nové bicykle, niečo nové sa naučiť, zabaviť sa. Navyše, odniesť si domov aj nejakú užitočnú cenu z tomboly pre každého účastníka bez ohľadu na výsledok preteku.

„Myslím, že dnešná doba prináša množstvo starostí, neistoty, stresu a preto je vhodné chodiť na čerstvý vzduch a načerpať energiu z lesa a prírody," uviedol L. Habina. „Osobne sa riadim pocitmi a počasím. Ak je pekne, snažím sa predstaviť si zážitok z pohybu a preto idem bicyklovať aspoň na 3 – 4 hodiny. Tak vznikol nápad, ktorý by využil všetky výhody a to: rekreačný pohyb v prírode, dostatok prestávok na jedlo a pitný režim, spoločenský kontakt s novými ľuďmi, vymieňať si poznatky a skúsenosti z bicyklovania alebo zo života. Je nepodstatné koľko kôl urobí účastník akcie, víťazom je každý, kto nesedí doma a príde športovať."

Účastníci akcie sa vôbec nemusia obávať toho, že budú musieť šliapať do pedálov 6 hodín v kuse. Najviac ľudí-nepretekárov sa totiž hlási do kategórie Trojica-trojčlenný tím. Podľa pravidiel, jeden jazdí jedno kolo na trati a ostatní oddychujú v Depe. Čiže stačí vydržať bicyklovať vlastným tempom iba 20- 25 minút po miernom teréne, potom nasleduje skoro 50-minútový oddych. Pre kamarátov alebo firmy je určená kategória Firemný tím, v počte od 4 členov. V kategórii Dvojčlenný tím s jazdí na elektrobicykloch. Nuž a pre tých, ktorí si to budú chcieť vyskúšať ozaj „na tvrdo" celých 6 hodín, je určená kategória Jednotlivci.

„Hlavným posolstvom týchto našich podujatí, ktoré sú súčasťou veľkého projektu „Cez mesto do lesa" je pohyb a ochrana prírody, priateľské stretnutia s kamarátmi, nadviazanie nových vzťahov, motivácia ku športu a zdravšiemu žitiu, zvyšovaniu odolnosti voči každodennému stresu, porozumeniu fair play správaniu. Všetko je to v zmysle budovania REŠPEKTU medzi bicyklistami aj pre bežný život v meste," dodal Habina.

Viac informácií sa záujemcovia o podujatie dozvedia na: www.facebook.com/6hoursbikefun, alebo: www.6hours-bike-fun.sk