Prejsť na obsah

Práce na modernizácii električkových tratí sú už v plnom prúde

V období, kedy sa pomaly ukončuje prvá etapa rozsiahlych opráv cestných komunikácií, mesto Košice začalo práce aj na najväčšej modernizácii košickej koľajovej dopravy za posledné desaťročia. Rozsiahly projekt, ktorého prvá etapa znamená investície vo výške takmer 40 miliónov eur, si ale vyžaduje i dočasné dopravné obmedzenia.

Od dnešného rána dochádza k nevyhnutnému čiastočnému dopravnému obmedzeniu - zjednosmerneniu Kuzmánho ulice v smere od radnice Starého mesta po križovatku so Štúrovou ulicou. Kvôli začínajúcim búracím prácam a odstraňovaniu starých koľajníc z električkovej trate, bude cesta zo Štúrovej ulice slúžiť ako pracovný pás. Motoristi sa k staromestskej radnici dostanú obchádzkou cez Moyzesovu ulicu. Ulice Galenova, Šrobárova a Dr. Kostlivého sú zaslepené. Na Kuzmányho sa tak dá dostať iba cez Poštovú ulicu.
 
Košičanov prosíme o trpezlivosť a pochopenie, výsledkom bude moderná, tichšia, najmä však bezpečná električková doprava, ktorá všetkým Košičanom či návštevníkom mesta ponúkne maximálny komfort cestovania. Zároveň modernizácia tratí prispeje k tomu, že mesto Košice bude ešte krajšie a lepšie pre život.