Prejsť na obsah

Košičanov potešila obnovená tradícia promenádnych koncertov

Mesto Košice prišlo s nápadom obnoviť tradíciu „Čajov o piatej" a priniesť tak do moderného, zrekonštruovaného Mestského parku niečo z lesku čias minulých. Košičania si počas nedeľného poobedia vychutnali romantické piesne z čias legendárneho Františka Krištofa Veselého, tentoraz v podaní skupiny Slovak Tango. Kedysi obľúbené promenádne koncerty budú pokračovať aj v nasledujúcich týždňoch.
Úvodný „Čaj o piatej" potvrdil, že príjemná hudba je úzko spätá práve s romantickým prostredím parku. „Nápad obnovy týchto koncertov oslovil, zdá sa, nielen pamätníkov, ale aj oveľa mladšie generácie a z toho mám radosť. Naozaj je tu výborná atmosféra a preto všetkých srdečne pozývam aj na ďalšie koncerty," povedal primátor mesta Richard Raši. Priestor na prezentáciu vo vynovenom altánku dostanú viacerí interpreti, prinášajúci rôzne hudobné žánre.
Program na nasledujúce týždne :
31.08.2014 (17.00 hod., Mestský park) "Čaj o piatej" s GEJZOM PETRÍKOM a skupinou KAMARÁTI
07.09.2014 (17.00 hod., Mestský park) "Čaj o piatej" s Helenou OKRESOVOU a SWINGLANDOM
14.09.2014 (17.00 hod., Mestský park) "Čaj o piatej" s COMBOM Konzervatória a triom TRAJA Z RAJA)


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tento národný projekt EHMK - Košice 2013 je implementovaný v rámci opatrenia 7.1 prioritnej osi 7 „Európske hlavné mesto kultúry - Košice 2013“ Regionálneho operačného programu a je spolufinancovaný Európskou úniou vo výške 80% z Európskeho fondu regionálneho rozvoja (ERDF: Investícia do vašej budúcnosti) a vo výške 10% zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Viac informácií na www.ropka.sk, www.mpsr.sk, www.culture.gov.sk