Prejsť na obsah

V košickej ZOO sa stretli desiatky rozprávkových bytostí

Takmer 8 500 návštevníkov z rôznych kútov Slovenska i zo zahraničia prilákalo v nedeľu do košickej ZOO jedinečné podujatie – 2. ročník Veľkého festivalu maskotov, ktorý sa uskutočnil pod záštitou viceprimátorky mesta Košice Renáty Lenártovej.

Z veľmi príjemného spestrenia začiatku školského roka mali radosť pochopiteľne najmä deťúrence. V ZOO totiž bolo vyše 50 obrovských plyšových maskotov, rozprávkových bytostí, ku ktorým sa mohli nielen pritúliť, ale sa s nimi aj odfotografovať na pamiatku. Mali si z čoho vyberať, veď v areáli zoologickej záhrady mohli stretnúť napríklad populárne postavičky z rozprávok Walta Disneyho, hrdinov animovaného filmu Madagaskar, klasických slovenských kreslených rozprávok, alebo i košickú Vranku, maskota hokejového klubu HC Košice.

Nezanedbateľný podiel na celkovej fantastickej atmosfére mal pódiový program, v rámci ktorého sa deti zabávali na predstavení Divadla Neón, Uja Ľubo, D.S.Studia a mnohých ďalších. Nechýbala ani minidiskotéka, zúbková hliadka, Miro Jaroš, Robo Papp, Monika Haasová a Zuzana Haasová. Okrem vystúpení ich čakala aj úloha krstných rodičov, s veľkou slávou pokrstili najmladšiu členku rodiny tiav, dostala meno Bambuľka Lujza. Súčasťou dňa plného zábavy boli aj tvorivé dielne, nafukovadlá, maľovanie na tvár, ale i dobročinná tombola.

Návštevníci populárneho festivalu maskotov prekonali v nedeľu svojím počtom všetky doterajšie rekordy návštevnosti ZOO za posledné roky.