Prejsť na obsah

Košickí bezdomovci odkopávali predsudky

Pod záštitou košického primátora Richarda Rašiho sa v stredu uskutočnil už siedmy ročník charitatívneho futbalového turnaja s mottom: „Odkopnime predsudky , futbal spája".

Tradičné podujatie, ktoré zorganizovala Arcidiecézna charita Košice v spolupráci s mestom Košice, mestskou časťou Košice-Juh a Potravinovou bankou Slovenska, slávnostne zahájil priamym kopom na bránku námestník primátora mesta Ján Jakubov.
Každoročným cieľom futbalového zápolenia je ukázať Košičanom, že i takouto formou sa dajú búrať predsudky voči ľuďom bez strechy nad hlavou – bezdomovcom.

V športovo-zábavnom areáli na Alejovej ulici zvádzalo tuhé boje o prvenstvo osem futbalových tímov. Klienti Charitného domu sv. Alžbety na Bosákovej ulici, študenti štyroch košických stredných škôl, príslušníci Mestskej polície Košice, košickí internacionáli a futbaloví nadšenci z Rómskeho komunitného centra v Lipanoch.

Prvú priečku nakoniec obsadili študenti z Gymnázia Alejova, druhú futbalisti zo SPŠ-dopravnej a tretiu košickí mestskí policajti.