Prejsť na obsah

Vedenia mesta spolu s rodičmi ocenilo stravu v školských jedálňach

V košických školských jedálňach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice sa varí chutne a zdravo. Takmer dvesto rodičov deti a žiakov košických materských a základných škôl sa o tom mohlo presvedčiť včera v elokovanom pracovisku Centra voľného času na Popradskej ulici v Košiciach. Rovnako ako minulé roky, ani tentoraz nechýbalo na ochutnávke vedenie mesta, na čele s primátorom Richardom Rašim.

Svetový deň výživy organizovaný mestom Košice bol opäť aj tento rok v znamení aktívnej komunikácie s rodičmi detí a žiakov o tom, čo ich ratolesti počas dňa v škole jedia.Táto zaujímavá aktivita sa koná každoročne v priebehu mesiaca októbra pri príležitosti Svetového dňa výživy. V posledných troch rokoch sme sa rozhodli pozývať aj rodičov našich detí a žiakov, aby sa presvedčili, že ich dieťa sa stravuje chutne a zdravo.



Polievky, mäsité, bezmäsité jedlá, prílohy, ale aj dezerty prišli ochutnať rodičia, ktorých vybrala Rada rodičov v spolupráci s riaditeľmi škôl a vedúcich školských jedální. Každá z jedální na 95 materských a základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice pripravila jedno jedlo, ktorým sa prezentovala pred pozvanými hosťami.

Za dlhoročnú a náročnú prácu oceneným zamestnancom poďakovali a ďakovný list s kyticou kvetov odovzdali primátor Mesta Košice Richard Raši a námestníci primátora Renáta Lenártová a Ján Jakubov.„Každoročne využívame tento deň aj na morálne oceňovanie zamestnancov školských jedálni. Opäť sme sa presvedčili, že v našich školských jedálňach sa varí zdravo, čo je veľmi dôležité pre dobrú životosprávu našich detí," povedal primátor Richard Raši. „Najčastejšími chybami v stravovaní detí a mládeže sú nadmerný energetický príjem, nedostatočná konzumácia ovocia, zeleniny a rýb a nesprávny stravovací režim. V našich školách sa ale vyváženej strave venuje naozaj veľká pozornosť," doplnila viceprimátorka Renáta Lenártová