Prejsť na obsah

Primátor mesta prevzal záštitu nad XVII. Večerom národnostných menšín

Pod záštitou primátora Mesta Košice Richarda Rašiho začne v sobotu (6. 12. 2014) o 17.30 hod. vo Veľkej sále Historickej radnice na Hlavnej 59 už XVII. Večer národnostných menšín.

Hosť večera – BUZITAI CITERAZENEKAR

Program, v ktorom vystúpia aj predstavitelia národností žijúcich v meste a blízkom regióne, bude v blížiacej sa predvianočnej atmosfére už tradične príjemnou zmesou spevu, hudby a tanca. Ako hosť večera sa predstaví citarový súbor z Buzice "BUZITAI CITERAZENEKAR" a prvýkrát v histórii podujatia tanečný súbor komunity Vietnamcov žijúcich v Košiciach, Lotosový kvet. Bulharskú kultúru bude prezentovať folklórny súbor ZORNICA z Budapešti. Ďalej to bude spevácka skupina Ďatelina, sestry Dianka a Bianka Santovjákové, spevácky zbor Nachtigall, Orchester ľudových nástrojov Súkromného hudobného a dramatického konzervatória i ukrajinský národný zbor Karpaty.

Medzinárodný deň ľudských práv a slobôd

Podujatie sa uskutoční pri príležitosti Medzinárodného dňa ľudských práv a slobôd s finančným príspevkom Úradu vlády Slovenskej republiky (program Kultúra národnostných menšín 2014) a Mesta Košice. Vstup na podujatie je bezplatný.

XVII. Večer národnostných menšín zorganizovali a pripravili: Klub národnostných menšín v Košiciach, Pamätná izba Sándora Máraiho v Košiciach a Komisia národnostných menšín pri Mestskom zastupiteľstve v Košiciach.