Prejsť na obsah

Prepojovacia komunikácia Popradská – Gemerská je už sprejazdnená

Mesto Košice na dokončenej stavbe v rámci poslednej etapy „Prepojovacej komunikácie Popradská - Gemerská, Košice 4. etapa" v utorok 16. decembra sprevádzkovalo obojsmernú dopravu. Realizátorom stavby bola spoločnosť STRABAG s.r.o Bratislava a jej cena činila 40.688 €. Stavba sa realizovala na základe výsledku verejného obstarávania.

Táto prepojovacia komunikácia významne urýchľuje spojenie medzi západnou a južnou časťou Košíc. Doteraz bolo možné dostať sa zo západu na juh iba v obmedzenom režime, od dnešného dňa môžu Košičania vyžívať priame obojsmerné prepojenie medzi Popradskou a Gemerskou ulicou, ktorá v neposlednom rade zjednodušuje a skracuje prístup k obchodným centrám umiestneným v tomto úseku," konštatoval primátor mesta Richard Raši.

Súčasťou stavby bola výstavba novej časti vozovky a chodníka v časti odstránenej budovy skladu. Rovnako tak dokončenie povrchových úprav existujúcej vozovky realizovanej v predchádzajúcich rokoch, doplnenie verejného osvetlenia, realizácia terénnych úprav, sadové úpravy, zvislé a vodorovné značenie.

V súčasnosti bola na spomínanom úseku zabezpečená obojsmerná premávka, v priebehu tohto a budúceho týždňa sa ukončí montáž verejného osvetlenia a terénne úpravy. Sadové úpravy vzhľadom na ročné obdobie budú zrealizované na jar budúceho roka.