Prejsť na obsah

Na Novoročnom koncerte rozdelili výťažok Primátorského punču

V nedeľu sa v priestoroch Historickej radnice konal Novoročný koncert Mesta Košice s výstižným názvom Košická rozprávková pošta. Tradičné podujatie opäť po roku na jeden deň otvorilo svoje dvere, aby rozdelilo výťažok z Primátorského punču tým, ktorí ho najviac potrebujú.

Košičania opäť ukázali, že im nie sú ľahostajné osudy tých v živote menej šťastných a na Primátorsky punč prispeli rekordnou sumou 26 219,77 eur. Celý výťažok z predaja končí každý rok prerozdelený medzi vopred vybrané organizácie, ktoré pomáhajú hendikepovaným a znevýhodneným občanom. Tohtoročná výsledná suma bola odovzdaná rovným dielom trom subjektom: Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska v Košiciach, tanečnému štúdiu TK Ellegance a Úsmevu ako dar.

Poslami dobrých správ, ktorí v rámci „Košickej rozprávkovej pošty" príspevky odovzdali, boli primátor Košíc Richard Raši spolu s viceprimátormi Renátou Lenártovou a Martinom Pertuškom. Primátor sa opätovne poďakoval všetkým Košičanom, ktorí kúpou tradičného vianočného punču ukázali, že majú skutočne veľké srdcia.

Výnimočný koncert nesúci výnimočnú myšlienku bol nádherný atmosférou, ale i účinkujúcimi. Náladu dotvárali hudobní gratulanti Vašo Patejdl, Peter Cmorík, Ilona Csáková a skupina Nocadeň. Príjemným spestrením bol tanečný súbor Cassia dance i tanečníci na vozíku z TK Ellegance.