Prejsť na obsah

Zmena organizácie dopravy v úsekoch Senný trh - Staničné námestie – most pri VSE

V nedeľu (8.3. 2015) v rámci diela „Stavby IKD Košice, Námestie Maratónu mieru – Staničné námestie" sa začnú stavebné práce v úseku: Senný trh – Staničné námestie, vrátane sanácie električkového mosta pri VSE.

Práce by mali trvať cca 3 mesiace, uzavreté bude obratisko na Staničnom námestí, vrátane vnútorných parkovísk a zastávok MHD, budú tiež zabraté pracovné pásy na komunikáciách Protifašistických bojovníkov, prejazdu pod električkovým mostom pri VSE a Staničné námestie.

Kadiaľ môžu jazdiť motorové vozidlá

V tejto etape prác na Staničnom námestí a ulici Protifašistických bojovníkov bude pre dopravu uzavretý stred koľajovej otočky, vrátane autobusových zastávok MHD, a odstavných státí parkoviska pred stanicou ŽSR. Súčasne bude uzavreté kvôli sanačným prácam na električkovom moste pri VSE ľavé odbočenie z ulice Protifašistických bojovníkov/od Štefánikovej/ v smere na Staničné námestie. Prejazd pod električkovým mostom pri VSE smer Štefánikova bude možný iba v jednom jazdnom pruhu s minimálnou šírkou 2,75 m.

V úseku medzi križovatkami Protifašistických bojovníkov – Rooseveltova a Protifašistických bojovníkov – Krmanova, bude doprava po ulici Protifašistických bojovníkov vedená v jednom jazdnom pruhu v oboch smeroch /pravé jazdné pruhy/, ľavé jazdné pruhy /priľahlé k električkovej trati/ budú uzavreté pre stavbu.

Tak isto bude doprava vedená v jednom jazdnom pruhu obojsmerne na úseku komunikácie k Staničnému námestiu od Protifašistických bojovníkov, ľavé jazdné pruhy priľahlé k električkovej trati budú uzavreté pre stavbu.

Thurzova ulica bude zjednosmernená

Čiastočne uzavretá bude aj komunikácia Staničné námestie – prejazd Thurzova medzi električkovými koľajami a parkom, pruh smer Thurzova bude uzavretý pre pracovný pás. Jednosmerná doprava bude smerovaná v protismernom pruhu. Komunikácia Thurzova bude zjednosmernená až po služobné parkovisko Pošty 2.

Pre autobusovú dopravu MHD budú zriadené dočasné zastávky – prejazdná na vjazde do Staničného námestia, v jazdnom pruhu – dnes konečné, v rámci náhradnej dopravy iba prejazdné. Autobusy budú zastavovať v prejazdnom páse – zastávka Staničné námestie I.
Pri bývalom spešninovom sklade na Thurzovej bude zriadená nová dočasná autobusová zastávka Staničné námestie II. Pre odstavovanie autobusov /vyčkávanie na konečnej/ bude vyhradený pravý jazdný pás komunikácie Thurzova /za bývalou reštauráciou Park/ v dĺžke cca 45 m.

Zo smeru od MČ Košice – Sever (ulica Gorkého) budú vodiči informovaní dopravným značením v uzle Jumbo, križovatkách Masarykova – Alvinczyho – Svätoplukova, Svätoplukova – Lofflerova – Lermontovova a Svätoplukova – Thurzova o uzavretí Thurzovej ulice smer Železničná stanica, s vyznačením obchádzky po Štefánikovej ulici.

Obchádzka v trase Protifašistických bojovníkov – most pri VSE – Staničné námestie (uzavretá ľavá odbočka) bude v smere Krmanova – Puškinova – Rooseveltova – Protifašistických bojovníkov – Staničné námestie.

Maximálna bezpečnosť cestnej premávky

Dočasné dopravné značenie pre usmernenie automobilovej dopravy na dotknutých mestských komunikáciách Staničného námestia a Protifašistických bojovníkov v Košiciach – MČ Staré Mesto počas prác na rekonštrukcii električkovej trate – otočky a úseku pred novou plavárňou vrátane mosta pri VSE je urobené tak, aby bola v maximálnej možnej miere v dotknutej lokalite zabezpečená plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky.


Prílohy