Prejsť na obsah

Mesto opravilo problematický podchod pre chodcov

Od dnešného dňa je v plnej prevádzke podchod pre chodcov na Triede armádneho generála L. Svobodu na Sídlisku Dargovských hrdinov, ktorý prešiel rekonštrukciou. Jeho neuspokojivý a miestami až nebezpečný stav sužoval obyvateľov sídliska dlhšiu dobu, preto mesto Košice pristúpilo k opravám, ktoré tento stav eliminovali.

Práce na podchode, ktoré prebiehali v dvoch etapách, realizovala na základe verejného obstarávania spoločnosť Inžinierske stavby a.s. Košice. Prvá etapa od 18.júla do 18.októbra minulého roka zahŕňala nevyhnutné búracie práce, hydroizoláciu, zosilnenie 6 nosníkov, umiestnenie železobetónových spriahajúcich dosiek medzi nosníkmi, ale aj opravu komunikácie a chodníkov.
Druhá etapa prác v období od 28.10.2014 do 31.03.2015 zahŕňala obklady stien, dlaždenie podchodu a schodiska, inštaláciu osvetleniu, dodávku a montáž oceľového prístrešku, mreží a plošiny.

Investícia do opravy podchodu vo výške 723 032 € bola nevyhnutná, hlavne z hľadiska bezpečnosti. Ďakujem obyvateľom sídliska za trpezlivosť počas prác, ktoré priniesli isté obmedzenia. Je to tak s každou rekonštrukciu cestných úsekov a komunikácií. Výsledkom je ale väčšia bezpečnosť a zároveň zvýšenie komfortu pre tých, ktorí ich využívajú," povedal primátor Richard Raši.