Prejsť na obsah

Malý Filmový Festival Československej Komédie 2015

Mesto Košice, pre veľký divácky úspech, bude počas kultúrneho leta 2015 pokračovať v premietaniach série Malý Filmový Festival Československej komédie. V tomto roku už po tretí krát o výbere filmov budete rozhodovať výlučne Vy. Vyberte si z ponuky 10 komédií tie dve, ktoré by ste chceli vidieť najviac a dajte im svoj hlas. Päť z nich, ktoré získajú najväčšie počty Vašich hlasov uvidíte počas tohtoročného kultúrneho leta zdarma v mestskom „letnom kine" na Dolnej bráne.

Hlasujte prosím do 24. mája 2015
Svoje názvy filmov napíšte do mailu a pošlite na
filmoveleto@kosice.sk


CO JE DOMA, TO SE POČÍTA, PÁNOVÉ
Filmová komédia o manželskej dvojici, ktorá chce po „socialisticky" zarábať za každú cenu a hlavne vyzerať viac „nóbl" pred ostatnými tak aby si to všetci susedia všimli. Mimoriadne vydarený veselý príbeh režiséra Petra SCHULHOFFA so STELLOU ZÁZVORKOVOU, FRANTIŠKOM FILIPOVSKÝM, LUĎKOM SOBOTOM, JIŘÍM SOVÁKOM a IVOU JANŽUROVOU v hlavných úlohách.

ČTYŘI VRAŽDY STAČÍ DRAHOUŠKU
Dve gangsterské bandy sa usilujú ukradnúť šek na milión dolárov o ktorý však začne mať záujem aj niekto tretí. Komediálna paródia o „kreslených" hrdinoch z časopisu po československy. V hlavných úlohách hrajú JOSEF KEMR, FRANTIŠEK FILIPOVSKÝ, JIŘINA BOHDALOVÁ, LUBOMÍR LIPSKÝ, LUBOMÍR KOSTELKA, IVA JANŽUROVÁ, MARIE ROSŮLKOVÁ, JAN LIBÍČEK, KAREL EFFA, VIKTOR MAUER a mnohí ďalší vynikajúci herci.

ZÍTRA VSTANU A OPAŘÍM SE ČAJEM
Satirická komédia režiséra JINDŘICHA POLÁKA inšpirovaná vedecko-fantastickou poviedkou JOSEFA NESVADBY s VLADIMÍROM MENŠÍKOM, JIŘÍM SOVÁKOM a VLASTIMILOM BRODSKÝM v hlavných úlohách.

RUMBURAK
Celovečerný rozprávkový príbeh režiséra VÁCLAVA VORLÍČKA o čarodejníkovi II. kategórie z populárneho televízneho seriálu o princeznej ARABELE. V hlavnej úlohe koprodukčného filmu so spoločnosťou OMNIA FILM Mníchov sa predstaví JIŘÍ LÁBUS. Ďalej hrajú JIŘINA BOHDALOVÁ, OLDŘICH KAISER, EVA JENÍČKOVÁ a ďalší.

POPLACH V OBLACÍCH
Jeden z legendárnych celovečerných príbehov o Pánovi TAU - pánovi s klobúkom plný čarov, kúziel a neuveriteľných príbehov. Vo filme JINDŘICHA POLÁKA z roku 1978 hrajú PETR NÁROŽNÝ, JOSEF DVOŘÁK, VLASTIMIL BRODSKÝ, FRANTIŠEK HUSÁK, OTTO ŠIMÁNEK, MICHAEL HOFFBAUER a ďalší.

ADÉLA JEŠTĚ NEVEČEŘELA
Detektívna komédia z roku 1978 o súboji svetového známeho a neprekonateľného detektíva „Michala DOČOLOMANSKÉHO" s diabolským botanikom „Milošom KOPECKÝM" a jeho mäsožravou rastlinou Adelou.

PANE, VY JSTE VDOVA!
Filmová komédia VÁCLAVA VORLÍČKA z roku 1970. Príbeh o tom, čo všetko sa môže stať pri plastickej operácii ak niekomu počas nej vymenia mozog. Množstvo gagov a vynikajúci hereckých výkonov s IVOU JANŽUROVOU, JIŘÍM SOVÁKOM, EDUARDOM CUPÁKOM, FRANTIŠKOM FILIPOVSKÝM, JANOM LIBÍČKOM, VLADIMÍROM MENŠÍKOM, OTTOM ŠIMÁNKOM a mnohými ďalšími.

BOTA JMÉNEM MELICHAR
Celovečerný debut známeho režiséra ZDEŇKA TROŠKU. Film z roku 1983 rozpráva o živote v jednej novej pražskej škole, o jej žiakoch i učiteľoch a o tom ako jeden fantáziou obdarený prvák so svojim kamarátom deviatakom odhalí páchateľa krádeží v školských šatniach.

ZABIL JSEM ENSTEINA, PÁNOVÉ...
Sci-fi komédia odohrávajúca sa striedavo v Amerike na prelome druhého a tretieho tisícročia a v Prahe v roku 1911. Skvelý príbeh ktorý mieri do budúcnosti tak, že sa so strojom času vlastne vracia do minulosti. V komédii režiséra OLDŘICHA LIPSKÉHO z roku 1969 v hlavných úlohách hrajú JIŘÍ SOVÁK, JANA BREJCHOVÁ, IVA JANŽUROVÁ, LUBOMÍR LIPSKÝ, RADOSLAV BRZOBOHATÝ, SVATOPLUK BENEŠ, STELLA ZÁZVORKOVÁ, MILOŠ KOPECKÝ...

POZOR, VIZITA!
Herecký koncert RUDOLFA HRUŠÍNSKÉHO v príbehu, ktorý sa odohráva v roku 1960 na jednom infekčnom oddelení nemocnice. Hlavný hrdina – starý bacilonosič odmieta prijať argumenty o svojej chorobe, ktorá ho núti žiť v izolácii od sveta za múrmi nemocnice. Postupne však prijíma fakt, že to inak nepôjde a spolu s ďalšími chorými nájde nový zmysel života. Film režiséra KARLA KACHYŇU z roku 1981.


/Zdroj: Referát marketingu a kultúry MMK/