Prejsť na obsah

Malý Filmový Festival Československej Komédie 2015

Mesto Košice bude počas kultúrneho leta 2015 pokračovať v premietaniach série Malý Filmový Festival Československej komédie. O výbere filmov ste rozhodovali Vy a z ponuky desiatich komédií vybrali päť, ktoré postupne podľa úspešnosti v hlasovaní, budeme premietať v kine Dolná brána. Pozrite sa ako teda „Vaša dramaturgia" festivalu dopadla a kedy si ten Váš film budete môcť pozrieť. Za pomoc pri tvorbe tohtoročného filmového festivalu Vám ďakujeme a tešíme sa na stretnutia v kine „Dolná brána".


03.07.2015 o 21.00 h
CO JE DOMA, TO SE POČÍTA, PÁNOVÉ (víťazný film celej ankety)
Filmová komédia o manželskej dvojici, ktorá chce po „socialisticky" zarábať za každú cenu a hlavne vyzerať viac „nóbl" pred ostatnými tak aby si to všetci susedia všimli. Mimoriadne vydarený veselý príbeh režiséra Petra SCHULHOFFA so STELLOU ZÁZVORKOVOU, FRANTIŠKOM FILIPOVSKÝM, LUĎKOM SOBOTOM, JIŘÍM SOVÁKOM a IVOU JANŽUROVOU v hlavných úlohách.

17.07.2015 o 21.00 h
ADÉLA JEŠTĚ NEVEČEŘELA
Detektívna komédia z roku 1978 o súboji svetového známeho a neprekonateľného detektíva „Michala DOČOLOMANSKÉHO" s diabolským botanikom „Milošom KOPECKÝM" a jeho mäsožravou rastlinou Adelou.

31.07.2015 o 21.00 h
ČTYŘI VRAŽDY STAČÍ DRAHOUŠKU
Dve gangsterské bandy sa usilujú ukradnúť šek na milión dolárov o ktorý však začne mať záujem aj niekto tretí. Komediálna paródia o „kreslených" hrdinoch z časopisu po československy. V hlavných úlohách hrajú JOSEF KEMR, FRANTIŠEK FILIPOVSKÝ, JIŘINA BOHDALOVÁ, LUBOMÍR LIPSKÝ, LUBOMÍR KOSTELKA, IVA JANŽUROVÁ, MARIE ROSŮLKOVÁ, JAN LIBÍČEK, KAREL EFFA, VIKTOR MAUER a mnohí ďalší vynikajúci herci.

14.08.2015 o 20.30 h
RUMBURAK
Celovečerný rozprávkový príbeh režiséra VÁCLAVA VORLÍČKA o čarodejníkovi II. kategórie z populárneho televízneho seriálu o princeznej ARABELE. V hlavnej úlohe koprodukčného filmu so spoločnosťou OMNIA FILM Mníchov sa predstaví JIŘÍ LÁBUS. Ďalej hrajú JIŘINA BOHDALOVÁ, OLDŘICH KAISER, EVA JENÍČKOVÁ a ďalší.

28.08.2015 o 20.00 h
PANE, VY JSTE VDOVA!
Filmová komédia VÁCLAVA VORLÍČKA z roku 1970. Príbeh o tom, čo všetko sa môže stať pri plastickej operácii ak niekomu počas nej vymenia mozog. Množstvo gagov a vynikajúci hereckých výkonov s IVOU JANŽUROVOU, JIŘÍM SOVÁKOM, EDUARDOM CUPÁKOM, FRANTIŠKOM FILIPOVSKÝM, JANOM LIBÍČKOM, VLADIMÍROM MENŠÍKOM, OTTOM ŠIMÁNKOM a mnohými ďalšími.


/Zdroj: Referát marketingu a kultúry MMK/