Prejsť na obsah

Sprejazdnia koľajové prejazdy Šrobárova a Kostlivého, uzavrú prejazd Poštová a Galenova

V rámci pokračujúcich prác na diele „Stavby IKD Košice, Námestie Maratónu mieru – Staničné námestie" v úseku ul. Kuzmányho dôjde od nedele (31. 5. 2015) k sprejazdneniu koľajových prejazdov Šrobárova a Kostlivého ulica, zároveň ale aj k uzavretiu koľajového prejazdu Poštová a zrušeniu dočasného prejazdu Galenova.

Systém existujúcich obchádzkových trás v centre mesta z dôvodu pokračujúcej stavby IKD sa nemení, dochádza iba k zmene trasovania obchádzky po Moyzesovej ulici smer Kuzmányho, a zo smeru Vojenská smer Moyzesova.

V smere Vojenská - Moyzesova bude doprava vrátane MHD vedená v trase: Kuzmányho - Šrobárova, v smere Moyzesova - Vojenská bude doprava individuálnej automobilovej dopravy vedená v trase: Moyzesova - Kostlivého - Kuzmányho. Pre autobusy DPMK je navrhnutá trasa: Moyzesova - Športová hala - Kuzmányho - Vojenská. Poštová ulica bude pred Kuzmányho zaslepená. Opätovne bude zaslepená aj Galenova ulica. Šrobárova ulica bude obojsmerná s prejazdom MHD a redukciou parkovacích státí.

V križovatke Kuzmányho-Vojenská-Poštová a Moyzesova-Poštová bude z dôvodu ich rekonštrukcie vypnutá cestná svetelná signalizácia.