Prejsť na obsah

Oznámenie o začatí obstarávania Územného plánu hospodársko-sídelnej aglomerácie Košice, Zmeny a doplnky 2015

V zmysle § 30 a § 31 zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) v platnom znení oznamujeme, že mesto Košice ako orgán územného plánovania (podľa § 16 a § 18 stav. zákona) začalo s obstarávaním Územného plánu hospodársko-sídelnej aglomerácie Košice, Zmeny a doplnky 2015.

Predmetom týchto zmien a doplnkov sú:
Zmena č.100: MČ Košice-Sever – lokalita Vodárenská
Rozšírenie navrhovaných polyfunkčných plôch definovaných v platnom územnom pláne (ÚPN) ako plochy viacpodlažnej obytnej zástavby, mestského a nadmestského občianskeho vybavenia a zariadení výroby, skladov a stav. výroby o plochu pri severnej hranici areálu VVS a.s., nahradenie verejnej zelene v rovnakej miere v rámci areálu VVS, a.s.
Zmena č.101: MČ Košice-Západ – lokalita Čičky
Zmena územnej rezervy pre funkciu verejnej zelene na plochy navrhovanej verejnej zelene, navrhovanej obč. vybavenosti a záhradkárskej lokality.
Zmena č.102: MČ Košice-Sever – lokalita Bankov
Zmena plochy definovanej v platnom ÚPN ako plocha pôvodnej nezmenenej funkcie (podľa evidencie katastra trvalé trávne porasty) na plochu navrhovanej záhradkárskej lokality.
Zmena č.103: MČ Košice-Kavečany – lokalita Humnisko
Rozšírenie záhradkárskej lokality o plochu definovanú v platnom ÚPN ako plocha pôvodnej nezmenenej funkcie (podľa evidencie katastra trvalé trávne porasty)
Zmena č.104: MČ Košice-Šaca – lokalita Cintorín
Zmena v severnej časti plochy definovanej v platnom ÚPN ako cintorín na plochu mestského a nadmestského občianskeho vybavenia – stav.
Zmena č.105: MČ Košice-Šaca – lokalita Ľudvíkov dvor
Zmena plochy definovanej v platnom ÚPN ako plocha pôvodnej nezmenenej funkcie (podľa evidencie katastra orná pôda) na navrhované obytné plochy malopodlažnej zástavby. Zmena sa týka tiež vy- pustenia regulatívu z časti J-1-lokalita Šaca: Neuvažovať s výstavbou v miestnej časti Ľudvíkov dvor.
Zmena č.106: MČ Košice-Sever – lokalita Pod Bankovom
Zmena plochy definovanej v platnom ÚPN ako plocha pôvodnej nezmenenej funkcie (podľa evidencie katastra trvalé trávne porasty a orná pôda) na plochu navrhovanej obytnej malopodlažnej zástavby.
Zmena č.107: MČ Košice-Šaca – lokalita Kaštieľ
Zmena plochy definovanej podľa platného ÚPN ako obytná plocha viacpodlažnej zástavby na obytnú plochu málopodlažnej zástavby – stav. Doplnenie vyhláseného ochranného pásma nehnuteľnej národnej kultúrnej pamiatky kaštieľa v Košiciach - Šaci.
Zmena č.108: MČ Košice-Juh – lokalita VŠA
Zmena navrhovanej plochy dopravných zariadení na navrhovanú polyfunkčnú plochu mestského, nadmestského občianskeho vybavenia a športovo-rekreačného vyššieho vybavenia a taktiež plochu verejnej zelene zodpovedajúcu biokoridoru miestneho významu BC-M 34, Gemerská ulica – Verejný cintorín – Pri prachárni – Triton. Zrušenie regulatívu realizovania podzemných parkovísk.
Zmena č.109: MČ Košice-Sever
Zrušenie hranice prieskumného územia Čermeľ - Jahodná (U, Mo, Cu rudy).

Spracovateľom Územného plánu hospodársko-sídelnej aglomerácie Košice, Zmeny a doplnky 2015 je PROJEX - Ing. arch. Michal Legdan, autorizovaný architekt SKA, reg. číslo: 1204 AA.
Odborne spôsobilou osobou na obstarávanie tejto územnoplánovacej dokumentácie podľa § 2a stavebného zákona je Ing. arch. Ľubomír Polák, reg. č. 296.


Grafické prílohy – vyznačenie lokalít:
- Zmena č.100
- Zmena č.101
- Zmena č.102
- Zmena č.103
- Zmena č.104
- Zmena č.105
- Zmena č.106
- Zmena č.107
- Zmena č.108

Prílohy