Prejsť na obsah

KOŠICKÁ ŠARKANIÁDA 2015

Každé ročné obdobie má svoje čaro. K jeseni neodmysliteľne patria krásne farby listnatých stromov, príroda mení svoj šat a zvieratá sa pomaly pripravujú na zimný spánok. Mesto Košice a všetci obyvatelia sa však pripravujú zažiť jednu z veľmi obľúbených „jesenných" činností.

Po troch úspešných ročníkoch Košickej šarkaniády vám Mesto Košice pripravilo aj tento rok ďalší, v poradí už štvrtý ročník tohto úspešného podujatia, ktoré sa uskutoční 10. októbra 2015 (v prípade nepriaznivého počasia 17. októbra 2015) v čase od 13:00 - 17:00 hod. na lúke nad Kolibou „Zlatá podkova" (KVP). Cieľom je príjemne stráviť voľný čas, naučiť sa niečo nové ale aj ukázať svoje schopnosti a zručnosti pri vytváraní a púšťaní šarkanov. Súťažiť je možné len pod vedením dospelej osoby.

Do hlavnej súťaže sa deti prihlásia s vlastnoručne vyrobenými šarkanmi, alebo darovanými od Mesta Košice (prvých 100 registrovaných detí dostane šarkana zdarma). V prípade záujmu si môžete zakúpiť šarkanov aj pre vlastnú potrebu priamo na mieste. Zároveň pozývame všetky deti do pripravených tvorivých dielní, kde si budú môcť vyrobiť netradičných šarkanov.

Zasadať bude aj porota, ktorá bude hodnotiť nasledovné disciplíny: * najkrajší šarkan, * najvyššie lietajúci šarkan, * najzaujímavejšie namaľovaný šarkan.

Košická šarkaniáda 2015 bude aj tento rok obohatená o tombolu, bláznivú šarkaniu show a pokus o rekord.

Z bezpečnostných dôvodov je striktne zakázané púšťať šarkana na rybárskom silone.

Je veľmi tenký, väčšinou priehľadný, takže takmer neviditeľný! Pri klesaní šarkana hrozia vážne poranenia – porezanie tváre, krku. Akrobatické šarkany sa môžu púšťať iba v zóne určenej na ich púšťanie. Klasické šarkany sa nesmú púšťať v zóne pre akrobatické šarkany. Prísny zákaz vstupu účastníkov do vyhradených zón organizátorom.


Prikladáme vizuál o Košickej šarkaniáde 2015 a pravidlá súťaže.

Priebežné informácie o podujatí (aj v prípade jeho presunu na 17. október 2015 ) sa dozviete na stránke www.kosice.sk alebo kontaktujte: Mgr. Simona Gubová - referát marketingu a kultúry, Magistrát mesta Košice, tel: 055/64 19 887.