Prejsť na obsah

Príprava výstavby úsekov rýchlostnej cesty R2 pokračuje podľa harmonogramu

Štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky Viktor Stromček, informoval v Košiciach primátora mesta Richarda Rašiho, predsedu Košického samosprávneho kraja Zdenka Trebuľu i novinársku obec o tom, že príprava výstavby ďalších úsekov rýchlostnej cesty R2, pokračuje podľa harmonogramu.

Na východe krajiny ide najmä o úseky: Košice-Šaca – Košické Oľšany, respektíve horský priechod Soroška. Podľa V. Stromčeka, finalizujú už verejné obstarávanie na dokumentáciu na vydanie stavebného povolenia výstavby tunela cez Sorošku, aj juhovýchodný obchvat mesta v úseku Košice-Šaca - Bidovce.

„Veríme, že po dokončení tejto dokumentácie a stanovení presných technických detailov začneme aj s majetkovoprávnym vysporiadaním pozemkov, a samozrejme potom prioritne aj s výstavbou úsekov," uviedol štátny tajomník.

Zdôraznil však, že pri výstavbe zrejme nebude možné využiť eurofondy, a preto dokončenie úsekov by malo byť jednou z priorít budúcej vlády.

"Všetky európske peniaze do roku 2020 sú alokované na projekty realizované v súčasnosti, projekty, o ktorých hovoríme, vrátane tunela Soroška, budú musieť byť s vysokou pravdepodobnosťou financované len a len zo štátneho rozpočtu."

Primátor mesta Richard Raši vyjadril s tým, že sa harmonogram na stavbe R2 plní, veľkú spokojnosť.