Prejsť na obsah

Košičania cez víkend vytvorili dva slovenské korčuliarske rekordy

Nonstop 24-hodinové korčuľovanie v metropole východu prilákalo dovedna 1610 korčuliarov všetkých vekových kategórii. V športovo-zábavnom areáli na Alejovej ulici vytvorili Košičania hneď dva ustanovujúce rekordy, za nepretržité korčuľovanie a v počte nakorčuľovaných kilometrov, ktoré sa zastavili na čísle 1298. Dva certifikáty si z rúk komisára slovenských rekordov Igora Svítoka prebral aj primátor Richard Raši.

Spoločne s ním nechýbala na piatkovom štarte ani viceprimátorka Renáta Lenártová a další zástupcovia, ktorí tak osobne prispeli k zápisu do knihy rekordov. „Je to už dávno, čo som stál na korčuliach naposledy, no moje obavy sa vytratili pri pohľade na všetkých odhodlaných ľudí, splniť túto výzvu. Košičania opäť dokázali, že Košice sú mestom športu a mňa to teší o to viac, že práve v tomto roku, kedy sa hrdíme titulom Európske mesto športu 2016," konštatoval košický primátor.

Podmienkou uznania rekordov bolo, že počas 24 hodín musel byť na ľadovej ploche minimálne jeden korčuliar a to aspoň tri minúty. Korčuľovalo sa zadarmo a priamo na mieste sa dali bezplatne zapožičať i korčule. Každý účastník získal pamätnú medailu alebo pamätnú mincu Európskeho mesta športu Košice 2016. 

Video z podujatia si môžete pozrieť tu: http://www.kosice.sk/video_player.php?id=8