Prejsť na obsah

Primátor mesta Košice vyhlásil tretí stupeň povodňovej aktivity

Na základe pretrvávajúcej nepriaznivej meteorologickej a hydrometeorologickej situácie došlo k zaplaveniu územia z dôvodu extrémnej zrážkovej činnosti na území mesta Košice v mestských častiach Košice – Pereš, Myslava, Lunik IX, a vybreženiu a vyliatiu vody z vodohospodársky významného toku Myslavský potok, drobného vodného toku Kamenný potok, občasných vodných tokov, a ohrozeniu vnútornými vodami z prietrže mračien.

Z dôvodu vybreženia a vyliatia vodných tokov dochádza k ohrozeniu života a zdravia, majetku právnických osôb a fyzických osôb, životného prostredia a kultúrneho dedičstva, hospodárskej činnosti.

Na základe uvedených skutočností a rozsahu povodňovej situácie, podľa zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 7/2010 Z.z. o ochrane pred povodňami a neskorších predpisov, a na základe odporučenia Povodňovej komisie mesta Košice, vyhlásil primátor mesta Košice Richard Raši dňa 10. 2. 2016 od 17.00 hod. na území mesta Košice, III. Stupeň povodňovej aktivity na povodňovom úseku drobného vodného toku v Mestskej časti Košice – Pereš a Myslavského potoka – vodohospodársky významného vodného toku, a Kamenného potoka – drobného vodného toku v mestských častiach Myslava a Lunik IX.

Počas povodňovej situácie budú vykonávané opatrenia na znižovanie rizík ohrozenia života, zdravia a majetku.