Prejsť na obsah

Košice s ďalším prvenstvom, po letisku sa preháňalo takmer 1400 bežcov

Jedinečnú príležitosť zabehať si po dráhe košického letiska využilo počas víkendovej soboty takmer 1400 bežcov. Košice tak majú ďalšie prvenstvo, keďže prvý ročník Wizz Air Košice Runway Run 2016 bol vôbec prvým takýmto podujatím na Slovensku.

Medzi aktívnymi, ale aj rekreačnými športovcami nechýbal ani primátor Richard Raši, ktorý vybehol na trať so symbolickým číslom 1. "Pri mojom tempe som vedel, že nevzlietnem. Trasa bola perfektná, pochopil som, že bežať rovno 42 kilometrov, respektíve tam a späť do Sene, ako sa niekedy behával maratón, muselo byť naozaj psychicky náročné. Všetko bolo výborné - nálada, hudba, svetlá a boli tu perfektní ľudia," uviedol košický primátor.

Účastníci nočného behu na 5 a 10 kilometrov, ktorí absolvovali i bezpečnostnú kontrolu, sa dostali na miesta, kam sa bežne z dôvodu prísnych bezpečnostných opatrení nedostanú. Netradičná trať kopírovala odlet lietadla, od terminálu smerom k vzletovej a pristávacej dráhe a tento pohyb kopírovali i samotní bežci.

Na päťkilometrovej trati dominovali Košičan Igor Vaktor (čas 17:09 min.) a Barbara Chrenková z Dubnice nad Váhom (20:26). Na dvojnásobnej trati si víťazstvo vybojovali Patrik Vyšňovský zo Strážskeho (31:56) a Zuzana Durcová z Myjavy (34:59). Bez medaily však neodišiel ani jeden účastník. 

Video si môžete pozrieť tu:  https://www.youtube.com/watch?v=30nxEaq1tM8&feature=youtu.be