Prejsť na obsah

„Polícia deťom“ priblíži náročnú prácu záchranných zložiek

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach pripravilo pre deti a mládež z Košíc, ale aj okresu Košice – okolie zábavné a zároveň aj veľmi akčné piatkové dopoludnie. 

Atraktívne, preventívno - prezentačné podujatie „Polícia deťom", nad ktorým prevzal záštitu primátor mesta Richard Raši, odštartuje dňa 3. 6. 2016 o 9.00 hod. v areáli OR PZ (bývalá letecká akadémia) na Rampovej 7 v Košiciach.

Návštevníci sa už teraz môžu tešiť na bohatý program, pri ktorom sa určite žiadny z nich nudiť nebude.

„Polícia priblíži deťom a mládeži náročnú a zodpovednú prácu záchranných zložiek," uviedol riaditeľ KRPZ v Košiciach, plk. JUDr. Juraj Leško. „V rámci programu predvedú „kukláči" svoje umenie pri zlaňovaní z vrtuľníka či pri zadržaní nebezpečného páchateľa, v plnej výzbroji a výstroji sa predstaví poriadková polícia, a úspech najmä u detí budú mať určite aj služobní psíkovia polície."

To však ani zďaleka nebude všetko. Deti budú môcť napríklad absolvovať na dopravnom ihrisku jazdy na bicykloch pod dohľadom skúsených dopravných policajtov a získať preukaz cyklistu, alebo sa pokochať pohľadom na výkony služobných koníkov v rámci ukážky policajnej hipológie.

Samozrejme, budú mať možnosť vidieť aj ukážky zásahovej techniky všetkých zainteresovaných záchranných zložiek, vrátane hasičov a zdravotných záchranárov. Navyše, pre deti, ktoré dostanú chuť si zastrieľať, nachystajú príslušníci Mestskej polície Košice strelecký laserový trenažér.