Prejsť na obsah

Stovky triatlonistov zaplnia centrum Košíc

Metropola východného Slovenska už túto sobotu privíta premiérový ročník podujatia s názvom Ness City Triathlon. Na preteky pozostávajúce z plávania, cyklistiky a behu sa v centre Košíc vydá približne 400 účastníkov. 

Pretekári musia zdolať 750 metrov v plávaní, 20 kilometrov na bicykli a 5 kilometrov na bežeckom úseku. Takzvaný šprint triatlon nájde centrálne zázemie v Mestskom parku, kde bude situované i depo. Mestská plaváreň poskytne 50 metrový bazén, v ktorom každý účastník absolvuje predpísanú vzdialenosť (15x50m). Po zostavení výsledkovej listiny sa následne vydá bicyklom na osem 2,5 kilometrových okruhov v centre Košíc a na záver sa popasuje s päťkilometrovým bežeckým okruhom priamo v parku. 

Keď sa vysloví slovo triatlon, tak nielen mne, ale i väčšine Slovákov automaticky napadne meno Richard Varga. V náročnom mixe troch športový odvetví robí vynikajúcu reklamu nielen sebe, ale i Slovensku. Momentálne sa však pripravuje na OH v Riu a ja som presvedčený, že nás pod piatimi kruhmi opäť poteší svojím výkonom. Keďže Košice sú Európske mesto športu 2016, tak nás budú zaujímať výkony všetkých domácich pretekárov. No a medzi nimi budú košickými želiezkami v ohni Vladimír Sopko a predovšetkým Romana Gajdošová," konštatoval primátor mesta Košice Richard Raši.

Práve Gajdošová by mala dominovať medzi ženami ako najlepšia slovenská triatlonistka za roky 2014 a 2015. Pri neúčasti Richarda Vargu prevezme rolu favorita Matúš Verbovský, ktorý je už v juniorskom veku odborníkmi považovaný za druhého najlepšieho triatlonistu Slovenska. Najlepší muž i žena získa finančnú prémiu 1000 eur. Na štarte nebudú chýbať ani deti od 6 rokov a štafety (trojčlenné družstvá). 

Sobota 25. júna - program:

14.00 Štart Detský triatlon, 15.00 Štart Ness City Triathlon, 18.30 Predpokladaný záver a vyhlásenie víťazov

UPOZORNENIE!!!

V súvislosti s podujatím NESS CITY TRIATHLON 2016 budú v sobotu 25. júna realizované v Košiciach tieto obmedzenia:

Doprava

V čase od 16.30 do 18.30 povedie cyklistická časť pretekov ulicami :

Rumanova, Thurzova, Staničné námestie, Štefánikova, Masarykova a Svätoplukova. Doprava tu bude usmernená dočasným dopravným značením. Prosíme vodičov o zvýšenú opatrnosť a rešpektovanie pokynov polície a usporiadateľov. Po dobu týchto obmedzení nebudú v prevádzke autobusové zastávky pri Jakabovom paláci a Vodná v smere ku kruhovému objazdu na Masarykovej a Štefánikovej ulici.

Pohyb chodcov

V čase od 14.00 do 18.30 budú usporiadatelia usmerňovať pohyb chodcov v priestoroch Mestského parku. Všetky funkcie a zóny Mestského parku ostanú zachované, prístup k ním však môže byť presmerovaný inak než obvykle.

V čase od 17.00 do 18.30 sa v záverečnej disciplíne triatlonu dostanú bežci do centra mesta Košice. Jeho návštevníci budú usmernení tak, aby nedošlo ku prípadnej kolízii medzi bežcom a chodcom. Všetky zóny centra mesta však ostanú dostupné.

50m bazén kúpaliska TEHO

Celý areál Mestskej plavárne v správe TEHO bude v sobotu 25. júna prístupný verejnosti. Hlavný 50 m plavecký bazén bude kvôli priebehu pretekov NESS CITY TRIATHLON KOSICE pre verejnosť uzavretý v čase od 13.30 do 16.00