Prejsť na obsah

Mesto Košice vyhlásilo súťaž o najkrajší balkón

Príjemné, zdravé a čisté životné prostredie je pre nás všetkých veľmi dôležité. K tomu aby sa nám v tomto úsilí spoločne darilo, môže prispieť každý z nás, hoci aj zdanlivými maličkosťami. Jednou z možností je aj skrášľovanie okien, balkónov, lodžií či terás peknými kvetmi, a rôznymi rastlinkami. Práve preto sa vedenie mesta v roku 2014 rozhodlo prvýkrát vyhlásiť súťaž o najkrajší balkón.

Rok sa stretol s rokom a Košičania znovu môžu priložiť ruky k dielu, a zapojiť sa do súťaže, ktorej popularita a počet účastníkov každým rokom rastie. Primátor mesta Richard Raši v spolupráci so Správou mestskej zelene aj tento rok vyhlasuje súťaž: „O najkrajší letný balkón, lodžiu a okno metropoly východu".

Do ďalšieho ročníka súťaže sa môžu zapojiť obyvatelia všetkých košických mestských častí od 10. júla do 18. septembra 2016, tak, že pošlú fotografiu balkóna, lodžie, alebo okna s vysadenými kvetmi či inými rastlinkami, na mailovu adresu: komunikacne@kosice.sk.

Traja, odbornou komisiou vybraní výhercovia získajú poukazy na nákup záhradníckeho materiálu podľa vlastného výberu a jeden Špeciálnu cenu primátora mesta – darčekový kôš plný náčinia a iných záhradkárskych potrieb v hodnote 200 Eur.

Organizátorov teší, že sa Košičanom súťaž páči, ale ešte viacej to, že svojím umom, snahou a šikovnými rukami, robia mesto z roka na rok krajším. Preto nezabudnite posielať originálne fotografie vašej kvetinovej nádhery.

Video si môžete pozrieť tu: https://www.youtube.com/watch?v=SyikdERGnvM&feature=youtu.be