Prejsť na obsah

Reakcia Mestskej polície na nepravdivé tvrdenia v médiách

Na sociálnych sieťach a v médiách sa objavili nepravdivé informácie o tom, že z Mestskej polície Košice (MsP) odchádzajú príslušníci kvôli nesúhlasu s novou koncepciou parkovania v meste, schválenou poslancami Mestského zastupiteľstva.

Ich výpovede údajne majú byť prejavom protestu proti rezidentskému parkovaniu. Aspoň tak to tvrdia jeho odporcovia, ktorí šíria dezinformácie a navyše odmietajú akceptovať platnú legislatívu.



Pravdivé informácie o zamestnancoch, ktorí ukončujú svoj pracovný pomer v MsP:



Jedine p. Gabriel S. svoje dôvody medializoval, čo je jeho slobodná vôľa, rovnako tak, ako aj dôvod, ktorý ho vedie k rozviazaniu pracovného pomeru. Ten ale vo svojej žiadosti neuviedol.



Ku dňu 30.6.2016 ukončili pracovný pomer v Mestskej polícii Košice štyria zamestnanci. Traja podali žiadosť už pred niekoľkými mesiacmi, dôvodom ich odchodu z MsP je nástup do Policajného zboru SR. Štvrtý má trvalý pobyt v Plešivci, preto odchádza z Košíc.



Ukončenie PP ku dňu 31.7.2016 – dvaja príslušníci MsP, z toho jeden má trvalý pobyt vo Veľkých Kapušanoch a nastupuje do Mestskej polície Veľké Kapušany a druhým je spomínaný p. Gabriel S.