Prejsť na obsah

Reakcia na článok v denníku Korzár

V pondelkovom vydaní denníka Korzár sa objavil nepravdivý a urážlivý článok s názvom „Raši a spol. si z obyčajných ľudí robia bláznov", ktorý nielenže upravuje fakty, ale zámerne uverejňuje klamstvá. 

Téma článku sa mala pôvodne odvíjať od prípadu p. Karafu, ktorý sa rozhodol svojpomocne ostrihať plot na sídlisku Terasa. Na jeho konanie reagovala Správa mestskej zelene nasledovne: „Rozhodne sa jedná o neoprávnený zásah do zelene bez súhlasu vlastníka, resp. správcu. Živý plot na Terase je vysadený z viacerých druhov, z ktorých nie všetky sú vhodné na rez v tomto období . Neoprávneným, neodborným zásahom dotyčný pán ostrihal aj to, čo malo ostať ako voľne rastúce. Živý plot je vysadený v hornej časti svahu zeleného pásu pri chodníku . V tesnej blízkosti prechodu je viditeľnosť dostatočná. V minulosti tento živý plot bol vysadený ako voľne rastúci a mal slúžiť ako zvuková a prachová bariéra. Orezávaním živých plotov sa znižuje hygienická aj estetická hodnota vysadených drevín." Danú skutočnosť - neoprávnený zásah do zelene - Správa mestskej zelene nahlásila na Mestskú políciu Košice Západ ako priestupok.

Keďže denníku Korzár sa tento prípad nezdal dostatočne pikantný na vytvorenie ďalšej „kauzy" v uhorkovej sezóne, prišiel s obvineniami, ohľadom ďalšieho svojpomocne ostrihaného plotu na Alejovej ulici. Mesto Košice a Správu mestskej zelene obviňuje, že v tomto prípade nekonalo a neodborný zásah do zelene nechali bez povšimnutia. Údajne preto, že ide o miesto, kde má predajňu známy podnikateľ Ján Selvek.

Dôrazne sa ohradzujeme voči týmto klamstvám. Mesto Košice postupuje v takýchto prípadoch striktne a bez rozdielov. Dôkazom toho je, že Správa mestskej zelene nahlásila neoprávnený zásah do zelene aj v spomínanom prípade na Alejovej ulici. Stalo sa tak ešte 21. júla, o čom denník Korzár vedel aj pred uverejnením článku.

Nahlásenie na Mestskú políciu v prílohe































































Prílohy

1. PDF 174,51 KB Bez názvu