Prejsť na obsah

Viceprimátor prijal nemeckých cyklistov z partnerského mesta Wuppertal

Košický viceprimátor Martin Petruško prijal v Historickej radnici skupinu cyklistov z wuppertálskeho spolku „Der Grüne Weg e.V.". Členovia nemeckého združenia navštevujú na bicykli partnerské mestá Wuppertalu od roku 1997 a v Košiciach sa zastavili už v roku 2004.

Tento rok sa rozhodli podniknúť cestu z nemeckého Görlitzu cez poľské mesto Legnica do Košíc a ďalej cez Budapešť a späť. „V nedeľu sa stretli s našou skupinou cyklistov z občianskeho združenia Active Life v meste Lipany a spoločne odtiaľto prišli cez Sabinov, Lemešany, Veľký Šariš a Prešov až do východoslovenskej metropoly. Na druhý deň okrem prijatia v Historickej radnici absolvovali i prehliadku nášho krásneho mesta a ja som veľmi rád, že si po dvanástich rokoch našli cestu do Košíc, ktoré je práve v tomto roku Európske mesto športu," konštatoval viceprimátor mesta Košice Martin Petruško.

Od roku 1997 na bicykli navštívili partnerské mestá Beer Sheva (Izr.), Legnica (Poľ.), Matagalpa (Nikaragua), South Tyneside (V. Brit.), St. Etienne (Fr.), Berlin Tempelhof- Schöneberg (Nem.), Schwerin (Nem.). Cieľom týchto ciest je prekonávať hranice, stretávať ľudí, dozvedieť sa viac o tamojšej kultúre, vytvárať si nové priateľstvá a udržiavať partnerské vzťahy. Len ojedinele pri presunoch využívajú trasy, na ktorých jazdia dopravné prostriedky, preto názov „Zelená cesta".