Prejsť na obsah

Pre prázdninujúce deti je pripravený bohatý program

V termíne od 6. do 10. marca si všetky školopovinné deti na Východnom Slovensku budú naplno užívať jarné prázdniny. Keďže nie všetci rodičia si môžu v tomto termíne čerpať dovolenky, mestské organizácie aj tento rok pripravili množstvo celodenných programov, z ktorých si určite každý vyberie.

Bohatý program, neopakovateľné zážitky a pobyt na čerstvom vzduchu sľubuje ZOO všetkým deťom, ktoré sa tešia na blížiace sa prázdniny. Špeciálne pre nich ZOO Košice pripravila 4. ročník jarného prímestského tábora. Počas prázdnin môže dieťa tráviť v ZOO jeden, alebo aj päť dní. V cene je zahrnutá doprava, celodenný program a stravovanie, ktoré zahŕňa desiatu, obed a olovrant, vrátane pitného režimu. Deti sa môžu tešiť na návštevu zázemia chovných zariadení, živú prezentáciu s názvom "Dotkni sa hada", uvidia ako sa prebúdzajú medvede a pozorovať môžu aj rysy ostrovidy. Nebude chýbať množstvo hier a súťaží.

Knižnica pre mládež mesta Košice pozýva školákov na jarné prázdniny do knižnice, kde na nich čaká zaujímavý program, ktorý pre nich pripravili mimoškolské pobočky knižnice. Tie budú počas prázdnin svojim návštevníkom k dispozícii v nezmenených otváracích hodinách. Počas prázdnin má knižnica otvorené len svoje mimoškolské pobočky, keďže sú školy zatvorené. „Ich služby však môžu využívať všetci čitatelia s platným čitateľským preukazom, samozrejme aj tí, ktorí sú registrovaní na práve zatvorených školských pobočkách," informuje Iveta Hurná, riaditeľka knižnice. Program tohtoročných jarných prázdnin ponúkne zážitkové čítania, tvorivé dielne. Určite sa oplatí zúčastniť napríklad Jarného maratónu s Maťkom a Kubkom v pobočke v OD MIER a v LitParku si vyskúšať QUILLING či sa zahrať na interaktívnej tabuli. Zaujímavý bude aj program ďalších pobočiek. V Nezábudke a v pobočke v OC Merkur si deti môžu vyrobiť darčeky a vymyslieť básničky pre svoje mamičky k sviatku žien a v pobočke na Humenskej si zase môžu vypočuť zážitkové čítanie Prečo nekvitneš.

Každý prázdninový deň je pripravená pestrá ponuka aktivít aj v Centre voľného času. Deti sa môžu tešiť napríklad na prázdninový klub na Orgovánovej 5, alebo na prázdninové planetárium na Popradskej 86. Viac info na stránke www.cvckosice.sk