Prejsť na obsah

Košice sa začínajú pripravovať na letný Európsky olympijský festival mládeže EYOF 2021

V Košiciach sa v piatok uskutočnilo prvé pracovné stretnutie zakladajúceho organizačného výboru letného Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF) 2021. Zúčastnil sa ho prezident Slovenského olympijského výboru (SOV) Anton Siekel, generálny sekretár SOV Jozef Liba, primátor mesta Košice Richard Raši, viceprimátorka mesta Košice Renáta Lenártová, riaditeľ Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach Branislav Koniar a ďalší zástupcovia SOV, mesta Košice, Košického samosprávneho kraja a Technickej univerzity v Košiciach. 

O necelých 5 rokov, v dňoch 24.7. – 1.8.2021, bude v Košiciach súťažiť v desiatich športoch (atletika, basketbal, cyklistika, gymnastika, hádzaná, džudo, plávanie, tenis, triatlon a volejbal) takmer 4 000 mladých športovcov na podujatí rangu majstrovstiev Európy juniorov. Už dnes je zrejmé, že najväčšou výhodou Košíc ako usporiadateľského mesta, budú krátke dopravné vzdialenosti vďaka kompaktnosti športovej a ubytovacej infraštruktúry. Členovia zakladajúceho organizačného výboru sa dnes dohodli na prvých krokoch, ktoré bude potrebné zrealizovať už v tomto roku, aby bolo prestížne európske podujatie v Košiciach bezchybne pripravené. Mesto Košice napríklad čoskoro vyhlási súťaž na tvorbu loga Košice – EYOF 2021 a začnú rokovania so zástupcami športových zväzov o technickom zabezpečení športových súťaží v rámci EYOF 2021 v Košiciach. 

Vítanou inšpiráciou pre slovenských organizátorov bude konanie letného Európskeho olympijského festivalu mládeže EYOF 2017 od 23. do 29. júla v maďarskom Györi.

Video si môžete pozrieť tu: https://www.youtube.com/watch?v=LF80ds3nX-A&feature=youtu.be