Prejsť na obsah

Wizz Air ohlásil novú linku z Košíc do Tel Avivu

Najväčší nízkonákladový letecký prepravca v strednej a východnej Európe – včera oznámil otvorenie nového leteckého spojenia Košice – Tel Aviv. Nová linka bude prevádzkovaná od 23. júna 2017 dvakrát týždenne, v pondelok a piatok počas letného letového poriadku a v stredu a nedeľu počas zimného letového poriadku. Cestovatelia si už môžu plánovať výlety do tejto populárnej slnečnej destinácie, keďže letenky už sú v predaji.

Tel Aviv je moderným, vibrujúcim a kozmopolitným mestom považovaným za atraktívnu  celoročnú destináciu s nádherným slnečným pobrežím s preslávenými lokálnymi kulinárskymi  špecialitami a fantastickou kávou. Scenéria mesta, ktoré má za sebou fascinujúcu históriu prekvapí návštevníkov galériami súčasného umenia, vkusnými butikmi, remeselnými výrobkami a horúcimi plážami. Wizz Air začal lietať z/do Košíc v septembri v 2013 a nepretržite investuje do rozvoja svojej neustále rastúcej siete destinácií s cieľom priniesť cenovo dostupné lety pre svojich zákazníkov. V lete 2015 sa Košice stali v poradí 20. základňou Wizz Air-u. V Košiciach je odvtedy umiestnený jeden Airbus A320 a bolo vytvorených 42 pracovných miest.

Počas letného letového poriadku je odlet z Košíc do Tel Avivu naplánovaný o 5:00, následne prílet do izraelskej metropoly o 09:20 lokálneho času. Spiatočný let štartuje z Tel Avivu o 10:10 s príletom do Košíc o 12:40.

Sorina Ratz, manažérka komunikácie v spoločnosti Wizz Air: "Sme veľmi radi, že môžeme ohlásiť dlho očakávanú linku z Košíc do Tel Avivu – celoročnej dovolenkovej destinácie v Izraeli. Od 23. júna môžu naši cestujúci – či už poletia za oddychom alebo pracovne – objavovať fascinujúce dedičstvo a slnečné pobrežie Tel Avivu vďaka novej linke prevádzkovanej 2 krát týždenne s cenami leteniek už od 34,99 EUR.** Wizz Air si naďalej ctí svoj záväzok voči krajine a budeme sa tešiť keď budeme môcť prísť s pozitívnymi správami aj v budúcnosti."

Michael Tmej, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice: "So spustením novej linky do Tel Avivu sa otvárajú možnosti pre rozvoj cestovného ruchu oboma smermi. Vďaka novej linke bude napríklad pre slovenských pútnikov oveľa jednoduchšie navštíviť Svätú zem. Na druhej strane veríme, že Izraelskí turisti budú objavovať náš nádherný región a Izraelskí študenti študujúci v Košiciach budú môcť jednoduchšie cestovať domov, resp. prijímať návštevy zo svojej rodnej krajiny. Počas letných mesiacov bude linka Košice – Tel Aviv jediným priamym leteckým spojením medzi Slovenskou republikou a Izraelom."

Richard Raši, primátor mesta Košice: "Sme nadšení, že Wizz Air bude zo svojej košickej základne lietať na priamej linke do ďalšej krajiny. Tel Aviv nie je len turisticky atraktívna destinácia, ale aj jedno z najvýznamnejších technologických centier na svete. Priame letecké spojenie Košíc s Tel Avivom tak môže byť ďalšou šancou pre slovenské start-upy a podnikateľskú komunitu."

Renáta Lenártová, viceprimátorka mesta Košice a predsedníčka predstavenstva oblastnej organizácie cestovného ruchu Košice Turizmus: „Sme radi, že intenzívne prezentovanie Košíc ako turistickej destinácie prináša ďalšie pozitívne výsledky a Košice sa v zahraničí stávajú čoraz známejšími."

Zdenko Trebuľa, predseda Košického samosprávneho kraja: „Náš nádherný kraj a celé východné Slovensko má všetky vlastnosti atraktívnej destinácie, ktoré Izraelčania vyhľadávajú – predstavujeme pre nich ideálnu lokalitu z pohľadu oddychu, poznávania a zábavy pre všetky vekové kategórie. Preto sa veľmi tešíme z tohto nového leteckého spojenia a veríme, že bude úspešné."

Reagujúc na rastúci dopyt po svojich službách zo strany slovenských zákazníkov Wizz Air aktuálne ponúka 11 spojení do 10 destinácií v 8 krajinách z 3 slovenských letísk. Tým podčiarkuje svoj záväzok ponúkať kvalitné služby a skutočne dostupné ceny leteniek pre svojich cestujúcich. V roku 2016 Wizz Air zaznamenal 25-percentný medziročný rast na slovenskom trhu, keď z/do troch slovenských letísk (Košice, Bratislava, Poprad) prepravil vyše 300 000 cestujúcich, vďaka čomu bolo podporených 230 lokálnych pracovných miest v letectve a cestovnom ruchu po celom Slovensku.