Prejsť na obsah

Jedinečný tanečný súbor senioriek Diamant oslavuje

Reprezentoval Košice a Slovensko na svetových gymnoestrádach v Rakúsku v roku 2007, vo Švajčiarsku v roku 2011 a vo Fínsku v roku 2015. Dobré meno mestu i krajine urobil na festivaloch gymnastiky zlatého veku na Kanárskych ostrovoch v roku 2008, v Portugalsku v roku 2010, v Taliansku v roku 2012, vo Francúzsku v roku 2014 a v Slovinsku v roku 2016. Na Slovensku absolvoval viac ako 300 vystúpení a naštudoval 15 choreografií. Súbor spoločenských tancov Diamant bol založený v roku 2002 pri Kultúrno-spoločenskom centre Južan Alžbetou Ďurišinovou a choreografom Ottom Bӧhmom. V pondelok 3. apríla 2017 o 15. hodine oslavuje galaprogramom v Južane na Smetanovej ulici 15. výročie vzniku. 

„Blahoželám všetkým, ktorí vybrúsili z tanečného súboru dám v seniorskom veku v Košiciach skutočný Diamant. Ďakujem Diamantu za vzornú reprezentáciu mesta doma i v zahraničí. Je krásne, že za pätnásť rokov prešlo súborom 70 dám – senioriek, ktoré ostali aktívne aj na dôchodku a svojou aktivitou robia radosť sebe aj iným," hovorí primátor mesta Košice Richard Raši.

„Teší ma, že Diamant má pred sebou krásne perspektívy. Moja radosť je o to väčšia, že v našom veku už nemáme na čo čakať a čo odkladať. Pätnásť rokov činnosti v seniorskom veku znamená podstatne viac ako pätnásť rokov v mladom veku. Najbližšie sa chystáme v júli tohto roka na svetovú súťaž v Nórsku – 3rd World Gym For Life Challenge. Pred štyrmi rokmi sme na druhom ročníku tejto súťaže v Juhoafrickej republike získali bronzové medaily. V Nórsku chceme svojimi výkonmi toto umiestnenie minimálne potvrdiť," dodáva vedúca Tanečného súboru Diamant Alžbeta Ďurišinová. 

Diamant tak chce nadviazať na minuloročný úspešný rok, kedy získal zlaté medaily na Majstrovstvách Slovenska a Majstrovstvách Európy v spoločenských tancoch v Leviciach. Do Košíc si priviezol z tejto súťaže aj mimoriadne ocenenie – spomedzi 750 hodnotených choreografií bola tá v podaní košického Diamantu vyhodnotená ako najkrajšia.