Prejsť na obsah

Košickí piataci sú nadpriemerní

Vyplýva to z výsledkov piatackého monitoringu, ktoré v priebehu apríla zverejnilo prostredníctvom Národného ústavu certifikovaných meraní ministerstvo školstva. Žiaci z košických základných škôl sa v testoch zo slovenského jazyka a matematiky umiestnili nad celoslovenským priemerom.

Testovanie 5 je celoslovenské certifikačné testovanie žiakov 5. ročníka základných škôl, ktoré sa v školskom roku 2016/2017 uskutočnilo 23. novembra 2016. Zámerom testovania je zistiť stav vedomostí a zručností žiakov a získanie objektívnych informácií o výkone žiakov pri prechode na 2. stupeň základnej školy z testovaných predmetov. Úlohy boli zamerané na logické myslenie, porozumenie textu, hĺbku vedomostí a ich aplikáciu v súvislostiach.

V porovnaní so slovenským priemerom (63,10%) dosiahli ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice v slovenskom jazyku úroveň vyššiu o 2,27% (65,37%). Pri testoch z matematiky dosiahli tieto ZŠ v porovnaní so slovenským priemerom (62,30%) úroveň vyššiu o 3,94% (66,24%).

Dosiahnutá úspešnosť ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice v slovenskom jazyku a matematike je nad celoslovenským priemerom, čo možno hodnotiť pozitívne.

V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice je 34 základných škôl, z toho 1 je základná škola s materskou školou.