Prejsť na obsah

Eurovia sprejazdní obojsmerne Letnú ulicu, takisto aj úsek od Československej armády po Jarnú

Zhotoviteľ diela (EUROVIA SK) - stavby 2. etapy modernizácie košických električkových tratí (MET), sprejazdní v piatok (19. 5. 2017) popoludní na križovatke B. Němcovej - Letná – Zimná obojsmerne Letnú ulicu.

Aby stavbári vyšli v ústrety košickým motoristom, a čo najskôr pre nich uvoľnili kvôli prácam uzavreté ulice, nasadili na jednotlivé úseky stavby MET maximálne možný počet ľudí aj techniky.

Ako na dnešnom (18. 5. 2017) kontrolnom dni na stavbe informoval Štefan Bálint, riaditeľ košického závodu zhotoviteľa diela, taktiež bude obojsmerne sprejazdnený úsek od ulice Československej armády po Jarnú.

„Krátky úsek na pravej strane od Jarnej ulice po Letnú musíme zatiaľ nechať pre motorové vozidlá uzavretý kvôli nevyhnutným stavebným prácam, ako napríklad osádzanie obrubníkov, montáž ochranných zábradlí, respektíve výstavbu bezbariérových prvkov. Táto časť ulice je totiž tak úzka, že ak by sme ju sprístupnili pre motoristov, nemohli by sme tam nič robiť. Predpokladáme ale, že všetky tieto práce by mali trvať asi týždeň," uviedol Š. Bálint.

Zhotoviteľ diela však opäť upozornil, že sprístupnenie uvedených úsekov ciest pre dopravu, neznamená ukončenie stavebných prác. Keďže stavba ešte nie je ukončená, robiť budú ďalej, v koľajisku, ale aj na iných miestach.

„Teší ma, že práce na modernizácii košických električkových tratí postupujú tak ako majú, čiže podľa stanoveného harmonogramu," zhodnotil informácie z kontrolného dňa primátor mesta Košice Richard Raši.