Prejsť na obsah

Prvé lietadlo na linke Košice – Bristol vzlietlo so 151 cestujúcimi na palube

Wizz Air – najväčší nízkonákladový letecký prepravca v strednej a východnej Európe – v sobotu (10.10. 2015) slávnostne odštartoval pravidelnú linku Košice – Bristol, ktorá je v poradí už štvrtou, ktorú Wizz Air prevádzkuje zo svojej základne v Košiciach. Lety medzi metropolou východného Slovenska a Európskym hlavným zeleným mestom 2015 sú prevádzkované dvakrát týždenne, vždy v utorok a sobotu. Spolu s aktuálnou ponukou denného spojenia s letiskom Londýn Luton a spojení s letiskami Miláno Bergamo a Doncaster Sheffield (obe dvakrát týždenne) tak bude Wizz Air ponúkať z Košíc v rámci zimného letového poriadku až trinásť letov týždenne.

Airbus A320 spoločnosti Wizz Air bol na letisku už tradične privítaný slávnostnou vodnou bránou. Cestujúci boli pohostení špeciálnou tortou a muffinmi.

Predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ košického letiska Michael Tmej: „Dnes oslavujeme ďalší významný míľnik: tretie priame letecké spojenie medzi Košicami a Anglickom a zároveň historicky prvé letecké spojenie medzi východným Slovenskom a juhozápadným Anglickom. Na letoch z Košíc do Anglicka ponúka Wizz Air dokopy až 1980 sedadiel týždenne, čo vytvára množstvo príležitostí pre rozvoj obchodu a cestovného ruchu.

Manažérka pre komunikáciu v spoločnosti Wizz Air Tamara Mshvenieradze povedala: „Dnešok je pre nás v spoločnosti Wizz Air skvelým dňom. Len v júni sme v Košiciach otvorili našu základňu a dnes spúšťame už tretiu linku do Anglicka, ktorá bude prevádzkovaná naším Airbusom A320 so slovenskou posádkou na palube. Veríme, že naše najnovšie letecké spojenie bude populárne medzi našimi slovenským zákazníkmi, ktorí tak získavajú priame spojenie s juhozápadným Anglickom, a že prinesie druhému najväčšiemu mestu na Slovensku veľa nových návštevníkov."

Primátor mesta Košice Richard Raši na slávnostnom otvorení linky do Bristolu povedal: „Je výborné, že Wizz Air otvára z Košíc už svoju štvrtú priamu linku. Spojením Košíc a Bristolu sa spájajú aj dva veľmi silné regióny. Vďaka projektu Európskeho hlavného mesta kultúry Košice2013 už spolupráca medzi mestami funguje, a to konkrétne na báze kreatívneho priemyslu a výmenných pobytov lokálnych umelcov. Vďaka priamemu leteckému spojeniu sa môže táto spolupráca ešte viac prehĺbiť."

Viceprimátorka mesta Košice a predsedníčka predstavenstva oblastnej organizácie cestovného ruchu Košice – Turizmus Renáta Lenártová povedala: „Každá nová priama letecká linka z Košíc je skvelou správou. Spolu s Bristolom je ich už osem a Košice – a s nimi celé východné Slovensko - sa tak stávajú čím ďalej tým dostupnejšie pre turistov i zahraničných investorov. Veľmi ma teší, že aj obyvatelia z veľmi zaujímavého regiónu juhozápadného Anglicka tak budú mať Košice „na skok".

Zdenko Trebuľa, predseda Košického samosprávneho kraja: "Letecká dostupnosť je kľúčovým faktorom pre dlhodobo udržateľný ekonomický rozvoj nášho regiónu. Ďalšiu leteckú linku z Košíc preto s radosťou vítame a sme veľmi radi, že košické letisko napreduje."