Prejsť na obsah

Predávali kradnuté veci

Dňa 29. 07. 2017 vo večerných hodinách bola hliadka Mestskej polície Košice stanice Stred (MsP) vyslaná na základe prijatého oznámenia na ulicu Stará Baštová, kde mala skupina mladých ľudí ponúkať na predaj tovar, ktorý by mohol pochádzať z krádeže.

Po príchode na miesto hliadka kontaktovala oznamovateľku, ktorá skupinu mladých ľudí popísala, nakoľko sa už na mieste nenachádzali. Hliadka prehľadávala okolie ako aj Mestský park, kde zistila skupinu, ktorá zodpovedala popisu. Pri komunikácii s osobami z dychu osôb príslušníci MsP zacítili požitie omamných látok /toluénu/ čo osoby potvrdili a chceli ho hliadke ukázať. Po otvorení tašky bolo zistené, že sa v nej nachádzajú aj kolieskové korčule spolu s chráničmi na kolená a návodom na použitie, ktorých pôvod nevedeli vysvetliť. Taktiež nevedeli preukázať svoju totožnosť.

Pre podozrenie zo spáchania trestného činu bola na miesto privolaná hliadka Policajného zboru SR, ktorá následne vec prevzala k vykonaniu ďalších nevyhnutných procesných úkonov.