Prejsť na obsah

Týral mačku, potom fyzicky napadol inú osobu

Dňa 03. 08. 2017 v  doobedňajších hodinách bola hliadka Mestskej polície Košice stanice Západ (MsP) vyslaná na základe telefonického oznámenia na ulicu Trieda SNP. Podľa oznamovateľa mal neznámy muž fyzicky napádať ženu.

Po príchode na miesto hliadka MsP zistila zranenú ženu. Tá uviedla, že ju napadla neznáma osoba, ktorá ju mala opakovane udierať päsťou do oblasti tváre a hlavy a taktiež ju mala uchopiť za vlasy a hodiť o zem. To sa udialo po tom, čo poškodená osobu upozornila na týranie zvieraťa – uviazanú mačku o špagát osoba ťahala po zemi.

Na miesto bola privolaná hliadka Policajného zboru SR (PZ) a rýchlej záchrannej služby, ktorí po príchode poškodenú ošetrili a previezli do nemocničného zariadenia. Pred príchodom hliadky PZ príslušníci MsP od svedkov zistili, kam sa útočiaca osoba ukryla. Hliadky MsP a PZ spoločne prehľadávali spoločné priestory vchodu, kde sa útočiaca osoba ukryla. Podľa popisu zistili uvedenú osobu, ktorá sa ku skutku doznala.

Pre podozrenie zo spáchania viacerých trestných činov hliadka PZ prevzala vec k vykonaniu ďalších nevyhnutných procesných úkonov.