Prejsť na obsah

Na letnej olympiáde súťažilo vyše 350 seniorov

Košickí seniori patria k najaktívnejším na Slovensku. Okrem množstva kultúrnych a spoločenských akcií sa zúčastňujú aj na športových podujatiach. Napriek svojmu veku sú stále aktívni, dôkazom čoho je tiež letná olympiáda. Zúčastnilo sa na nej vyše 350 seniorov a členov klubov, denných centier a občianskych združení.

Vekový priemer účastníkov letnej olympiády dosiahol hranicu 72 rokov. Najstaršia „športovkyňa" mala úctyhodných 87 rokov.

„Som hrdý na našich seniorov, sú aktívni a stále niečo robia. Je úžasné, že sem prišlo toľko ľudí, je tu dobrá nálada. Aj táto olympiáda je dôkazom, že napriek svojmu veku si jeseň života užívajú naplno. Mohli by sme si od nich vziať príklad a vychutnávať si každý deň," povedal primátor mesta Richard Raši.

Súťažilo sa v desiatich disciplínach, napr. hod kriketovou loptou, basketbal, petangue, stolný tenis, štafeta, atď. Súťaž v bowlingu sa konala týždeň predtým, prihlásilo sa 25 družstiev.

„Letná olympiáda je pokračovaním projektu Košice - Európske mesto športu a mnohí naši seniori si to vzali za svoje a začali sa pravidelne hýbať. Je nás tu vyše 350, je to viac o zábave ako o víťazstvách, môžeme sa spoločne stretnúť a porozprávať sa," uviedol predseda Rady seniorov mesta Košice Ján Caban.

Štvrtý ročník letnej olympiády sa konal na Hotelovej akadémii na Južnej triede 10.