Prejsť na obsah

Košice majú prvú mestskú športovú materskú školu

V Košiciach otvorili v tomto školskom roku novú materskú školu (MŠ). Ide o prvú mestskú škôlku so zameraním na športové aktivity a zdravý životný štýl. Kapacita je 80 detí, aktuálne sú otvorené 3 triedy.

Materská škola na Viedenskej ulici je elokovaným pracoviskom Materskej školy na Budapeštianskej. Má vlastnú jedáleň aj telocvičňu. Vonkajšie ihrisko je vybavené množstvom moderných prvkov zameraných na podporu športových aktivít u detí. Malí škôlkari si môžu oddýchnuť v útulne vybavenej kinosále. Jedálny lístok je prispôsobený zdravému stravovaniu.

"Som veľmi rád, že v Košiciach máme mestskú športovú škôlku. Myslím si, že ide o unikát aj na Slovensku, pretože mestá sa väčšinou trápia, aby vôbec zaplnili kapacity. Je výborné, že škôlka má zabezpečenú starostlivosť o deti z hľadiska zdravej výživy a prevencie obezity a tiež športových aktivít. Verím, že deti sa budú aj vďaka tomu už od útleho veku venovať športu úplne prirodzene," povedal pri otvorení primátor mesta Richard Raši.

Škôlka má kapacitu 80 žiakov. V troch triedach sú aktuálne detičky vo veku od dvoch do šiestich rokov. V budúcom školskom roku plánuje MŠ v prípade záujmu otvoriť aj štvrtú triedu. Tá momentálne slúži na voľnejšie vnútorné aktivity.

"Naša materská škola má zameranie na zdravý životný štýl a pravidelný pohyb. Dúfam, že sa nám bude spoločne dariť a deti budú mať dostatok aktivít , aby sme aj my podporili šport v Košiciach. Verím, že takto prispejeme k tomu, aby sa pravidelný pohyb vniesol do srdiečok detí," uviedla riaditeľka MŠ Iveta Strukanová.

Video si pozrite tu: https://youtu.be/tPcpfXMqjas