Prejsť na obsah

Mesto Košice sa aktívne zapojilo do príprav Týždňa dobrovoľníctva v Košickom kraji

Po úspechu v roku 2016 sa bude konať aj v tomto roku v Košickom kraji Týždeň dobrovoľníctva v termíne od 16. do 22. septembra 2017.

Týždeň dobrovoľníctva 2017, aktivitu zameranú na propagáciu dobrovoľníctva a dobrovoľníckych organizácií, pripravuje v Košickom kraji Dobrovoľnícke centrum Košického kraja s finančnou podporou Košického samosprávneho kraja a aktívnym zapojením mesta Košice. 

Týždeň dobrovoľníctva prináša príležitosť pre širokú verejnosť, školy i firmy vyskúšať si prostredníctvom jednorazových dobrovoľníckych aktivít, aké to je, stať sa na jeden deň dobrovoľníkom.

V rámci prípravy tohto podujatia boli oslovené samosprávy, neziskové organizácie, školské zariadenia, domovy sociálnych služieb, ako aj firmy s možnosťou zapojiť sa svojou dobrovoľníckou aktivitou do príprav samotného týždňa.

Dobrovoľnícke ponuky sú rozmiestnené po celom kraji, čo znamená, že zapojiť sa je možné v rámci celého kraja - v Rožňave, Michalovciach, Strážskom, Slovenskom Novom Meste, Šemši, Sečovciach, Moldave nad Bodvou, Pavlovciach nad Uhom a samozrejme v Košiciach.

Všetky podujatia a ponuky aktivít je možné nájsť na internetovej stránke Dobrovoľníckeho centra Košického kraja: http://www.dckk.sk/tyzden-dobrovolnictva-2017/ .

V tomto ročníku sa do príprav programu Týždňa dobrovoľníctva zapojilo 26 organizácií, ktoré vytvorili spoločne 85 dobrovoľníckych príležitostí. Aj vďaka kandidatúre Košíc na Európske mesto dobrovoľníctva 2019 téma dobrovoľníctva v spoločnosti rezonuje. Tento rok sme zaznamenali zvýšený záujem o zapojenie sa do aktivít Týždňa dobrovoľníctva. 

Pomáhať pri dobrovoľníckych aktivitách budú aj zamestnanci Košického samosprávneho kraja, zamestnanci Magistrátu mesta Košice a viacerých košických mestských častí. Veríme, že v ďalších rokoch sa po vzore Košíc pridajú k dobrovoľníckym aktivitám aj zamestnanci úradov ďalších miest Košického samosprávneho kraja. 

ZDROJ: Dobrovoľnícke centrum Košického kraja (www.dckk.sk).