Prejsť na obsah

Komenského ulica je pre maratónskych bežcov pripravená, vrátane maratónskych modrých čiar

Primátor mesta Košice Richard Raši, viceprimátor Martin Petruško, a generálny riaditeľ Eurovie SK Róbert Šinály sa počas dnešného štatutárneho kontrolného dňa na stavbe MET (modernizácia električkových tratí) zamerali predovšetkým na Komenského ulicu. Prioritne preto, lebo už v prvú októbrovú nedeľu sa stane súčasťou košického Medzinárodného maratónu mieru (MMM).

Na Komenského ulici kadiaľ 1. októbra povedie časť maratónskej trate sú položené živicové „koberce", v nedeľu tam namaľovali už aj modré navigačné čiary pre bežcov.

„Najbližšiu nedeľu sa beží v Košiciach najstarší maratón v Európe, Medzinárodný maratón mieru, a Komenského ulica je jednou z častí maratónskej trate. Tak ako sme sľúbili, bude tam na maratón všetko pripravené. Celá Komenského ulica má už nový asfaltový povrch ,s prácami sa finišuje, aby v nedeľu mohli nielen maratónci, ale aj diváci absolvovať tento náš najznámejší beh v pohode, a s úsmevmi na tvárach. Komenského ulica je pripravená tak, aby sa maratón mohol bežať nerušene, robí sa aj v okolí trate na ulici, aby bol komfort čo najvyšší nielen pre súťažiacich, ale aj pre divákov, ktorí prídu maratóncov povzbudzovať," uviedol primátor Richard Raši.

Podľa R. Šinályho, v súvislosti so všetkými prácami na Komenského ulici sa zamerali najmä na ich včasné dokončenie, aby nič nebránilo úspešnému konaniu maratónu.

„Vozovka na Komenského ulici je k dnešnému dňu urobená kompletne," zdôraznil. „Dorábame ešte nejaké asfalty na križovatkách a chodníkoch, robíme terénne úpravy a upratujeme stavenisko, aby naozaj nič nebránilo zdarnému uskutočneniu maratónskeho preteku. Počas tohto týždňa ešte budeme maľovať vodorovné dopravné značenia, vrátane priechodov pre chodcov. Čo sa týka požiadaviek organizátorov maratónu mieru ohľadom Komenského ulice, snažili sme sa im vyjsť čo najviac v ústrety, minulý týždeň tu boli na kontrolnom dni aj ľudia z organizačného štábu maratónu, vyjadrili spokojnosť s pripravenosťou trate."

R. Šinály ale upozornil, že na Komenského ulici ich činnosť úspešným uskutočnením sa maratónu nekončí. Po preteku budú v rámci zmluvných termínov ešte ďalej pracovať napríklad na dokončení nástupných ostrovčekov pre cestujúcu verejnosť, ťahať trolejové vedenia, musia sa urobiť všetky predpísané skúšky trate, a podobne. 

Video si môžete pozrieť tu: https://youtu.be/8rwlIhg2sGY