Prejsť na obsah

Kvôli betonáži musia uzavrieť priechody pre chodcov z Ružínskej na Laboreckú, zrejme na dva dni

Uzávery koľajového prejazdu Ružínska – Laborecká, ako aj časti Štúrovej ulice od Toryskej po Moldavskú cestu pre motorové vozidlá , nenarobili košickým vodičom žiadne väčšie problémy. Práce na uvedených úsekoch, ktoré museli byť uzavreté v rámci modernizácie električkových tratí (MET), pokračujú podľa harmonogramu, navyše, stavbárom zatiaľ praje aj počasie.

Zástupcov investora (Mesto Košice) o tom informoval počas dnešného (8. 2. 2018) kontrolného dňa Dezider Orenič, hlavný technický dozor stavby MET.

„Siedmeho februára sme začali s demontážou provizórneho prejazdu Ružínska – Laborecká, momentálne tam dávame koľajnice. Na budúci týždeň, a vyzerá to tak že už v pondelok (12. 2. 2018), by sme chceli prejazd zabetónovať. Dovtedy kým betón medzi koľajnicami nevytvrdne, musíme prejazd uzavrieť aj pre chodcov, tento stav ale potrvá len asi dva dni. Potom začneme s asfaltovaním nielen prejazdu Ružínska – Laborecká, ale aj autobusových zastávok pri „novej" nemocnici," uviedol D. Orenič.

Podľa jeho slov, na Triede SNP už pracujú na prístreškoch a nástupištiach pre cestujúcu verejnosť, vrátane vŕtania dier na ochranné zábradlia, ktoré by mal subdodávateľ pre zhotoviteľa diela (Eurovia SK) začať montovať v pondelok, 12. februára. Počasie je zatiaľ takisto vyhovujúce, avšak všade tam kde treba nové električkové koľajnice zvárať, musia zvary pred zváraním nahriať.

„Čo sa týka prác v uzavretom úseku od križovatky Štúrova – Toryská po križovatku Idanská – Dunajská – Moldavská cesta, cez uplynulý víkend bolo kompletne zdemontované trakčné vedenie. Od pondelka vytrhávajú v danom úseku koľajnice, demontujú sa betónové panely medzi koľajnicami. Pozorne sledujeme aj dopravnú situáciu na obchádzkovej trase na Toryskej či Idanskej ulici, doposiaľ tam neboli žiadne problémy, nesťažujú sa ani vodiči," dodal D. Orenič.

Mesto Košice ďakuje v súvislosti s uzáverami cestných komunikácií všetkým vodičom motorových vozidiel za to že sú trpezliví, tolerantní, ohľaduplní, že akceptujú a rešpektujú dočasné dopravné značenia, a aj vďaka tomu nevznikajú v daných úsekoch vážnejšie kolízne situácie v doprave.