Prejsť na obsah

Na Seniorskej hviezde sa predstavilo 15 súborov

Seniori v Košiciach predviedli svoje tanečné a spevácke umenie na nesúťažnej prehliadke s názvom Seniorská hviezda. V priestoroch Kasární/Kulturparku sa predstavilo celkovo pätnásť súborov z deviatich mestských častí.

Tretí ročník obľúbeného podujatia je príležitosťou pre seniorov z klubov a denných centier predviesť svoje umenie ostatným a aktívne si vyplniť voľný čas. Medzi účinkujúcimi sa predstavili napr. Ťahanovský prameň, Furčaňe, Rozmarín, Jesenná ruža, Malina či Jazerské mažoretky. Najstaršia členka Jazerských mažoretiek má 82 rokov a k tancovaniu ju priviedla jej žiačka, ktorá je vedúcou súboru.

„Je to z roka na rok krajšie. Seniori v kluboch majú okrem športu aj tento záujem a ja sa z toho veľmi teším. Mali sme tu 160 účastníkov, ich počet pribúda. V kluboch sa robí dobrá práca, seniori sa o to zaujímajú a radi chodia medzi svojich rovesníkov do klubov, " povedal Ján Caban, predseda Rady seniorov mesta Košice.

Tanečné a spevácke umenie seniorov ocenil aj viceprimátor mesta Košice Martin Petruško: „Na našich seniorov som veľmi pyšný. Dokazujú, že sú plní pozitívnej energie a aj naše mestské časti im dávajú priestor sa realizovať. Táto spevácka a tanečná prehliadka je dôkazom, že sú aj napriek svojmu veku aktívni a nechýba im úsmev na tvári."

Video si pozrite tu: https://youtu.be/8DNY1cYRmVg