Prejsť na obsah

Začali sa práce na kruhovej križovatke

V sobotu 7. apríla sa začali práce na kruhovej križovatke Moldavská- Trieda SNP- Alejová. Prejazd motorových vozidiel je možný len v dvoch smeroch, vodiči si na zmenenú situáciu pomaly zvykajú. Úseky sú označené dopravnými značeniami a k dispozícii sú aj odporúčania pre vodičov. Práce budú trvať do konca augusta.

Na ďalšom z pravidelných kontrolných dní na stavbe Modernizácie električkových tratí sa zúčastnili predstavitelia mesta, zástupcovia zhotoviteľa - spoločnosti EUROVIA a.s. a Dopravného podniku mesta Košice, aby osobne preverili situáciu po uzavretí významného dopravného uzla. Riaditeľ magistrátu Pavol Lazúr sa zaujímal o priebeh prác počas prvých dní na tomto komplikovanom úseku. Zhotoviteľom bol ubezpečený, že všetko ide podľa plánu a bez výraznejších komplikácií.

Úsek od Idanskej po Steel arénu je rozpracovaný, sme už za všetkými prekládkami, máme spodky a tento týždeň sa púšťame do samotnej konštrukcie električkového telesa. Pracujeme samozrejme aj na križovatke na Moldavskej, na ktorej sa po rekonštrukcii zlepší priepustnosť a čo sa týka električkových tratí, križovatka bude kopírovať cestu. Polomer koľaje v električkovom okruhu je navrhnutý 42,5 m a nájazdy v polomeroch 35 m," povedal riaditeľ košického závodu EUROVIA SK, Štefan Bálint.

Na stavbe na kruhovej križovatke na Moldavskej aktuálne pracuje od 150 do 200 ľudí, investor uvažuje o tom, že podľa potreby bude umožnené pracovať aj vo večerných hodinách. 

Rekonštrukcia kruhového objazdu a na Moldavskej ceste výrazne ovplyvňuje aj trasovanie liniek mestskej hromadnej dopravy. Všetky zmeny liniek nájdete nielen na samotných zastávkach, ale aj na webovej stránke Dopravného podniku mesta Košice : https://www.dpmk.sk/aktuality/2018/zacina-sa-rekonstrukcia-kruhoveho-objazdu-na-moldavskej-ceste-vyrazne-ovplyvni

Pre automobilovú dopravu ostáva uzavretý úsek Štúrovej ulice medzi Dunajskou a Toryskou. Odporúčania pre vodičov nájdete tu: https://www.kosice.sk/article.php?id=20887